شرکت خصوصی فناوریهای اکتشاف فضایی امریکا (اسپیساکس) قصد دارد 2 گردشگر را به سفری دور ماه بفرستد.
ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس، روز دوشنبه اعلام کرد 2 نفر برای پرداخت هزینۀ اجرای یک مأموریت خصوصی برای سفر به دور ماه، اعلام آمادگی کردهاند.
به گفتۀ ماسک، این سفر که قرار است در سال 2018 میلادی صورت بگیرد، یک هفته به طول خواهد انجامید و قرار نیست فضاپیمای گردشگران روی کرۀ ماه فرود بیاید.
قرار است برای اعزام این سفینه از موشک فالکن سنگین اسپیساکس که هنوز آزمایش نشده است، استفاده شود. این شرکت پیشتر در دیماه موشک فالکن9 خود را با موفقیت آزمایش کرد.
قرار است موشک فالکن جدید و سنگین اسپیساکس تابستان سال جاری مورد آزمایش قرار بگیرد.
اما فضاپیمایی که 2 مسافر مذکور از آن استفاده خواهند کرد، دراگن2 است. این فضاپیما مدل توسعهیافتۀ فضاپیمای دراگن است که قابلیت حمل حداکثر هفت مسافر را دارد.
بازگشتپذیری بدون نیاز به چتر نجات یکی از قابلیتهای فضاپیمای دراگن2 است.
مدیرعامل اسپیساکس خبر اجرای این مأموریت گردشگری را در یک نشست خبری اعلام کرد، اما حاضر نشد نام 2 نفری را که هزینۀ سفر را پرداخت کردهاند، فاش کند.
ماسک با تأکید بر اینکه اشخاص مذکور از بازیگران سینمای هالیوود نیستند، تنها به گفتن این موضوع اکتفا کرد که این 2 نفر یکدیگر را میشناسند و برای پرواز «بسیار جدی» هستند.
مدیرعامل اسپیساکس با تأکید بر اینکه خطر حضور در این سفر «صفر» نیست، تصریح کرد که مشتریهای این شرکت از خطرهای موجود آگاه هستند.
قرار است این 2 مسافر طی سال جاری میلادی آموزش لازم را دریافت کنند و آزمونهای مربوط به سلامت و تناسب اندام را از سر بگذرانند.
ماسک اعلام کرد که مسیر کلی این پرواز حدود 300 هزار تا 400 هزار مایل (حدود 500 هزار تا 600 هزار کیلومتر) خواهد بود.
اگر اسپیساکس این سفر را پیش از سازمان فضایی امریکا (ناسا) یا سازمانهای فضایی دیگر به انجام برساند، این نخستین سفر انسان به ماه از 45 سال پیش از آن، خواهد بود.
ناسا در سال 1969 برای نخستینبار 2 فضانورد را به سطح ماه فرستاد و پس از آن در سال 1970 فضاپیمای آپولو13 سفری 249 هزار مایلی (حدود 400 هزار کیلومتری) به ماه داشت. این سفینه بعد از طی کردن این مسافت دچار حادثه شد و فضانوردان مجبور به بازگشت به زمین و فرود اضطراری شدند.
در بیانیۀ شرکت اسپیساکس آمده است که مسافران پرواز آتی، در حال حاضر نیز بخش قابلتوجهی از هزینۀ اجرای این مأموریت را پرداخت کردهاند و ماسک هزینۀ نهایی این سفر را قابل مقایسه با هزینۀ ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی دانست.
ناسا در حال حاضر به ازای اعزام هر فضانورد به ایستگاه فضایی بینالمللی بین 70 تا 80 میلیون دلار به آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس) پرداخت میکند.
پیشتر سازمان فضایی روسیه از گردشگران فضایی برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی 20 میلیون دلار پول دریافت کرده بود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.