کویت نسبت به نتایج سفر اخیر شیخ صباح الخالد الحمد الصباح، معاون اول نخستوزیر و وزیر امور خارجۀ این کشور به تهران که حامل پیام مهمی برای جمهور اسلامی بود، ابراز خوشبینی کرده است.
روزنامۀ «الرأی» چاپ کویت جمعه (8 بهمن 95) به نقل از خالد جارالله، معاون وزیر خارجۀ کویت نوشت طرف ایرانی آمادگی خود را برای تقویت همکاری با کشورهای خلیجفارس اعلام کرده است.
این اظهارات چند روز پس از سفر شیخ صباح الخالد الحمد الصباح به تهران بیان شد. شیخ صباح الخالد حامل نامهای از طرف امیر کویت به نمایندگی کشورهای حاشیه خلیجفارس بود که ظاهراً به دنبال بهبود روابط با تهران هستند.
این سفر اولین سفر یک مقام ارشد از کشورهای خلیجفارس از اوایل سال 2016 پس از سرد شدن روابط ایران با برخی از این کشورها به دلیل سیاستهای حاکمان جدید سعودی در قبال جمهوری اسلامی بود.
معاون وزیر خارجۀ کویت تأکید کرد: «وزیر امور خارجه کویت پس از سفر به تهران و تسلیم پیام امیر کویت، پاسخ مثبتی از مقامات جمهوری اسلامی ایران دریافت کرده و این نشانه خوب و مثبتی برای ایجاد وفاق منطقهای است.»
وی افزود: «با توجه به اعلام آمادگی طرف ایرانی، شاهد گامهایی در جهت رفع تنش در روابط شورای همکاری و ایران خواهیم بود تا وحدت و وفاق تقویت شود.»
جارالله گفت: «مقامات ایرانی پس از دریافت پیام امیر کویت، آمادگی خود را برای تعامل اعلام کردند و بنیاد طرح پیشنهادی امیر کویت رایزنیهای مشترک بر اساس معیارهای بینالمللی بوده است.»
عربستان سعودی در دیماه 94 بهطور یکجانبه روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
گفتنی است، وزارت کشور عربستان در تاریخ 12 دی با انتشار بیانیهای از اعدام چهلوهفت نفر ازجمله شیخ نمر باقر النمر خبر داد. اعدام شیخ نمر، با واکنشهای شدید مردم و سیاستمداران ایران و چندین کشور دیگر روبرو شد.
مردم ایران در اعتراض به اعدام این روحانی در مقابل سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد تجمع اعتراضی برپا کردند، اما عدهای خودسر اقدام به پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف به سمت این ساختمانها کردند.
تعدادی از همپیمانان و وابستگان دولت ریاض نیز روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده و یا به سطح کاردار کاهش دادند.
این در حالی است که در پی تحولات منطقهای مقامهای سعودی در هفتههای اخیر از لحن ضد ایرانی خود کاستهاند.