هشدار سازمان ملل: ممکن است یک نسل از یمنی‌ها ازکارافتاده شود

زن 18 ساله یمنی تحت درمان سوءتغذیه شدید در بیمارستانی در جنوب‌غرب این کشور، 4 آبان 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

برنامۀ جهانی غذا زیر نظر سازمان ملل متحد هشدار داد سوءتغذیۀ ناشی از تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن ممکن است درنهایت به ازکارافتادگی یک نسل کامل در این کشور منجر شود.

مهنَد هادی، مدیر منطقه‌ای برنامۀ جهانی غذا در خاورمیانه، سه‌شنبه در گزارشی با اشاره به افزایش روزافزون گرسنگی و سوءتغذیه در یمن گفت: «میلیون‌ها نفر از مردم (یمن) نمی‌توانند بدون کمک‌های خارجی زنده بمانند.»

وی تأکید کرد زنان و کودکان، قربانیان اصلی تجاور عربستان سعودی به یمن هستند. 

بر اساس آمار رسمی، 14.1 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می‌برند که وضعیت هفت میلیون نفر از آنان وخیم است. در برخی استان‌ها، 70 درصد جمعیت با مشکل سوءتغذیه مواجه است.

برنامۀ جهانی غذا همچنین در مورد بدتر شدن امنیت غذایی و افزایش نرخ سوءتغذیۀ کودکانِ گرفتار در جنگ یمن به‌ویژه در مناطق درگیری ابراز نگرانی کرده‌است.

هرچند برنامۀ جهانی غذا کمک‌هایی را در چند استان یمن به حدود 700 هزار یمنی که دچار سوءتغذیه هستند به‌ویژه کودکان زیر پنج ساله، زنان باردار و مادران شیرده ارائه کرده، اما با توجه به گستردگی سوءتغذیه، این کمک‌ها به‌هیچ‌وجه کافی نیست و همچنان خطر تشدید بحران گرسنگی در این کشور وجود دارد.

کودک سه سالۀ یمنی که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برد و در بیمارستانی در استان حجه یمن تحت درمان است (عکس از سایت برنامه جهانی غذا)

به گفتۀ توربن دی‌یو، مدیر برنامه جهانی غذا در یمن، ممکن است یک نسل کامل در یمن بر اثر گرسنگی ازکارافتاده شود.

وی با تأکید بر اینکه خانواده‌های یمنی نیاز به جیرۀ کامل غذایی دارند، افزود برنامۀ جهانی غذا متأسفانه مجبور شده حجم سبد غذایی را کاهش و کمک‌ها را بین خانواده‌های نیازمند بیشتری تقسیم کند.

بر اساس گزارش‌ها، حتی قبل از تجاوز عربستان، یمن یکی از بالاترین نرخ‌های سوءتغذیه را در جهان داشته و این تجاوز، سوءتغذیه را در یمن تشدید کرده‌است.

در برخی مناطق مانند استان حدیده، در غرب یمن، نرخ سوءتغذیۀ حاد در میان کودکان زیر پنج سال به بالا به حدود 31 درصد رسیده که بیش از دو برابر وضعیت اضطراری (15 درصد) است.

حملۀ عربستان به یمن، وضعیت این کشور، به‌عنوان فقیرترین کشور خاورمیانه، را به لحاظ اقتصادی فاجعه‌بار کرده‌است. یمن حتی قبل از جنگ نیز حدود 90 درصد از نیازهای غذایی خود را از طریق واردات موادغذایی تأمین می‌کرد، اما تجاوز عربستان، واردات مواد غذایی را به میزان چشمگیری مختل کرده است.

سازمان ملل نهم شهریور اعلام کرد از زمان آغاز عملیات عربستان سعودی در فروردین 1394 در یمن، بیش از 10 هزار نفر کشته شده‌اند.

بر اساس اعلام این نهاد بین‌المللی، بیشتر قربانیان حمله‌های عربستان غیرنظامی بوده‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku