وزیر کار یونان میگوید نمیتواند با اصلاحات کارگری خواسته شدۀ صندوق بینالمللی پول به عنوان پیششرط اعطای بستۀ کمک اقتصادی سوم به این کشور موافقت کند.
جورج کاتروگالوس چهارشنبه گفت دولت آتن درخواست صندوق بینالمللی پول را به عنوان مانعی در برابر حقوق کارگران برای مذاکره بر سر دستمزدها و شرایط کاریشان میداند.
کاتروگالوس خاطر نشان کرد شکست مذاکرات با صندوق بینالمللی پول، میتواند اعطای بستۀ کمک 96 میلیارد دلاری (86 میلیارد یورویی) را به خطر اندازد و در نتیجه اعتماد کلی به این توافق را زیرسؤال ببرد.
نمایندگان یونان و اتحادیۀ اروپا – صندوق بینالمللی پول قرار است روز چهارشنبه دربارۀ اعطای بستۀ سوم کمک اقتصادی گفتگو کنند.
از مسائلی که صندوق بینالمللی پول خواستار اجرای آن در یونان شده است، تسهیل اخراج جمعی کارگران و اعطای مجوز به کارفرمایان برای تعطیلی مشاغل و کارخانهها در صورت بروز هر گونه اعتصاب و اعتراض کارگران است.
کاتروگالوس با انتقاد از سیاستهایی که به وخیمتر شدن وضعیت کارگران در یونان میانجامد، گفت: «اینها اقداماتی است که کارفرمایان پیشتر در یونان با آن مخالفت کردهاند. ما به جایی رسیدهایم که دیگر نمیتوانیم وخیمتر شدن شرایط کارگران یونانی را تحمل کنیم.»
پارلمان یونان سال گذشته دریافت وام 86 میلیارد یورویی از اتحادیۀ اروپا، صندوق بین المللی پول و سایر وامدهندگان بینالمللی را در مقابل اعمال سیاست ریاضت اقتصادی پذیرفت. این وام به یونان کمک کرد تا در حوزۀ پولی یورو باقی بماند.
این در حالی است که اعمال سیاستهای ریاضتی از سوی آتن، موجی از نارضایتی را در سراسر یونان به دنبال داشته و این کشور در ماههای اخیر بارها صحنۀ اعتراضات مردمی علیه سیاستهای ریاضتی بوده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.