عکس: کودکان پناهجو؛ آنهایی که غرق شدند، آنهایی که نجات یافتند

یک نیروی امدادی جسد آیلن کردی، کودک پناهجوی 3 ساله سوری را در سواحل ترکیه پیدا کرده است.

آیلن کردی، کودک پناهجوی سوری که سال گذشته در آب‌های ترکیه غرق شد، اگر الان زنده بود، چهار سال داشت.

به گزارش سی‌ان‌ان، یک سال پس از مرگ آیلن که سفری مرگبار را در دریای مدیترانه تجربه کرد، هنوز هم هزاران کودک از جنگ در سوریه فرار می‌کنند و خانواده‌های آنها مسیر عبور از دریای مدیترانه را برای ورود به قاره اروپا انتخاب می‌کنند.

کودکان خوش شانسی که زنده می‌مانند را معمولا در اردوگاه‌های پناهجویان در یونان سکنی می‌دهند. برخی دیگر مانند آیلن، هرگز قدم بر خاک اروپا نگذاشتند و همراه با خانواده‌هایشان که پول زیادی به قاچاقچیان پرداخت کرده بودند، در آب‌های دریای مدیترانه غرق شدند.

در ادامه داستان کودکان پناهجویی آمده است که موفق شدند وارد اروپا شوند و کودکانی که در این مسیر خطرناک جان خود را از دست دادند.

کودکان 3 ساله سوری

هادی (چپ) 6 ماه است منتظر اسکان مجدد در یونان است. خانواده‌اش در اکتبر 2015 و پس از آنکه خانه‌شان ویران شد، سوریه را ترک کردند. پس از سفر به ترکیه، آنها بیش از 3 هزار دلار به قاچاقچیان دادند تا آنها را به یونان برسانند.

سلوی مادر 38 ساله وی، که قبلا معلم بوده، می گوید تلاش کرده تا در اردوگاهی در یونان، مدرسه‌ای برای کودکان آواره راه اندازی کند، اما نتوانسته کتابی برای این منظور پیدا کند.

آنها تاکنون در چندین اردوگاه زندگی کرده‌اند و هنوز منتظر اسکان مجدد هستند؛ آنها می خواهند به آلمان برسند.

آیلن کردی (راست) در تاریخ 2 سپتامبر 2015 غرق شد. تصاویر این کودک 3 ساله که روی شن‌های ساحل افتاده بود، در سراسر جهان منتشر شد.

خانواده او می‌خواستند تا به ونکوور کانادا، جایی که اقوام‌شان زندگی می‌کنند، بروند. اما با مرگ آیلن، برادر 4 ساله و مادرش در دریای اژه، سفر آنها به یک تراژدی تبدیل شد؛ فقط عبدالله پدر آیلن از این خانواده 4 نفر زنده ماند.

عبدالله در آن زمان به سی‌ان‌ان گفت: «هیچ چیز دیگری از این جهان نمی‌خواهم. همه رویاهایم نابود شده است. می‌خواهم کودکانم را دفن کنم و کنار آنها بنشینم تا بمیرم.»

برادران 4 ساله سوری

دلاور، 4 ساله و برادرش محمد، یک ساله (چپ) در ماه فوریه به یونان رسیدند. خانواده آنان به قاچاقچیان 2 هزار دلار پول داد تا آنها را از ترکیه به یونان برسانند. محمد، پدر این خانواده به شورای پناهندگان در نروژ گفت: «قایق حامل آنان امن نبود. آنها نیمه شب قایق ما را به آب انداختند. هوا خیلی سرد بود.»

فیضه، مادر این خانواده می‌گوید هیچ گزینه‌ای جز فرار از حسکه در شمال سوریه وجود نداشت. «ما دیگر خانه‌ای نداشتیم، پولی نداشتیم، کاری نداشتیم و کودکان‌مان آینده‌ای نداشتند.»

این خانواده در اردوگاه پناهندگان یونان ثبت نام کردند و امیدوارند که برای زندگی جدید به آلمان برسند.

یوسف، 4 ساله و بردارش یونس، 2 ساله (راست) که در 31 اکتبر 2015 غرق شدند. حاجی شافی در این سفر پرمخاطره از ترکیه به یونان دو تن از 4 پسرش را از دست داد. وی به عفو بین الملل گفت: «هوا خیلی بد بود، به شدت باران می‌بارید، موج‌های عظیمی می‌آمد. مردم سوار بر قایق بسیار نگران بودند و به داخل آب می‌پریدند. قایق ما واژگون شد و نتوانستم کودکانم را نجات دهم.»

این خانواده افغان که ضرب الاجلی برای پیوستن به طالبان دریافت کرده بودند، با پرداخت یک هزار دلار به ازای هر بزرگسال و 500 دلار به ازای هر کودک، از دریای اژه روانه یونان شدند.

پس از این حادثه این خانواده به استانبول بازگشتند و زیر یک پل سکنی گزیدند.

حاجی شافی گفت: «برنامه‌ای نداریم، نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم. همه ما شوکه شده‌ایم.»

کودکان 5 ساله که جنگ را درک کردند

رسل (چپ) کودکی که در اردوگاه لسبوس در یونان زندگی می‌کند. این دومین بار است که رسل و خانواده‌اش تلاش کردند تا سوریه را ترک کنند؛ اولین بار آنان هدف تیراندازی قرار گرفتند و از سفر باز ماندند.

قایق آنها در سواحل یونان واژگون شد. رسل گفت: «ما زمان زیادی سوار قایق بودیم. من گرسنه و تشنه بودم و امواج آنقدر بلند بود که آب روی سر ما می‌ریخت.»

رسل زمان قبل از جنگ در سوریه را به یاد نمی‌آورد. اما صدرا، خواهر 13 ساله‌اش آن دوران را به یاد می‌آورد. این خانواده امیدوار است تا به آلمان برسد.

فرح (چپ) در تاریخ 31 اکتبر 2015 غرق شد. فرح دختر عموی یوسف و یونس (عکس بالا) بود و در همان قایقی بود که در آب‌های بین ترکیه و یونان غرق شد. این دو خانواده افغان برای بهبود شرایط زندگی کودکان‌شان قصد سفر کردند.

حاجی شافی عموی فرح به عفو بین الملل گفت: «پیش از اقدام برای سفر به اروپا، ما اطلاعاتی جمع آوری کردیم؛ متوجه شدیم که کودکان‌مان هیچ شانسی برای تحصیل در ترکیه ندارند. نمی‌خواستیم کودکان‌مان بی سواد بمانند و این مهمترین دلیلی بود که تصمیم به ترک ترکیه گرفتیم.»

در پی این حادثه هر دو خانواده کودکان و اموال خود را از دست دادند و نه راه پیش دارند و نه راه پس؛ نه می‌توانند به اروپا بروند و نه پولی دارند که به افغانستان بازگردند.

کودکان 6 ساله‌ای که به یونان رسیدند

نورا (چپ) از ماه مارس 2016 در یونان سرگردان است. این دختر کوچولو با مادر و 3 خواهر و برادرش شهر حلب سوریه را ترک کردند و با پای پیاده عازم ترکیه شدند. آنها از ترکیه سوار بر قایقی عازم یونان شدند اما قایق آنها واژگون شد.

نجده، مادر این خانواده به عفو بین الملل گفت: «هیچ کدام از ما شنا بلد نبودیم. 3 ساعت وحشتناک را در شب سپری کردیم. اما می‌دانستیم که اگر در سوریه می‌ماندیم، می‌مردیم، بنابراین برای نجات جان‌مان باید تلاش می‌کردیم.»

این خانواده پس از آنکه مرزهای اروپا بسته شد، دو ماه در آتن سرگردان بودند و به اردوگاهی در حومه این شهر منتقل شدند.

نجده گفت نورا از زمان رسیدن به یونان 2 کیلوگرم وزن کم کرده است. آنها امیدوار هستند که بتوانند به پدرشان که در آلمان زندگی می‌کند، ملحق شوند.

رند (که تصویر سنگ قبرش در سمت راست عکس بالا آمده) اندکی پس از ورود به یونان بر اثر سانحه ریلی کشته شد.

رند در یونان دفن شده است. پدر و مادرش به همراه 3 کودک دیگرشان در ماه ژانویه در فرانسه اسکان داده شدند.

کودکان 8 ساله و خانواده‌هایشان

راشل (چپ) به همراه پدرش، ولید، در بریتانیا زندگی می‌کند. خانواده‌اش در سال 2012 پس از آنکه روستایشان ویران شد، سوریه را به مقصد لبنان ترک کردند. راشل که با نارسایی قلبی متولد شد، نیازمند آن بود که همیشه تحت مراقبت پزشکی باشد. همچنین پدرش به خاطر ابتلا به سرطان، نمی‌توانست کار کند.

این خانواده 5 نفره در سال 2014 به عنوان پناهجو در بریتانیا پذیرفته شدند و اکنون در شهر برادفورد زندگی می‌کنند.

لایا (راست) در حین سفر به اروپا غرق شد. این دختر 8 ساله سوری 3 روز پیش از ثبت این عکس که لینت، خواهر کوچکترش، به همراه طارق و لینا، پدر و مادرش را نشان می‌دهد، غرق شد. این خانواده پس از واژگونی قایق‌شان در آب‌های بین لبنان و یونان، به مدت 6 ساعت در داخل آب سرگردان بودند.

لینا به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت: «من دست دخترم را دیدم و آن را به طرف خودم کشیدم تا بتوانیم به سطح آب برسیم و نفس بکشیم. اما ناگهان همه روی ما افتادند و دست لایا از دستم رها شد.»

وی گفت: «تلاش برای رسیدن به آلمان برای ما هزینه گزافی داشت.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku