سازمان ملل متحد از امریکا خواست به منظور جلوگیری از تکرار حادثه کشتار اورلاندو مقررات کنترل اسلحه را سختگیرانهتر کند.
زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز سه شنبه در بیانیهای از امریکا خواست به تعهدات خود برای حفاظت از شهروندان امریکایی در برابر «حملات خشونت آمیز وحشتناکی که در نتیجه مستقیم کنترل ناکافی اسلحه رخ داده اما قابل پیشگیری بوده است» عمل کند.
بامداد یکشنبه مهاجم مسلحی به نام عمَر متین در باشگاهی در شهر اورلاندوی ایالت کالیفرنیا 49 نفر را کشت و 53 نفر دیگر را زخمی کرد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این بیانیه افزود: «پیدا کردن توجیه عقلانی برای این تساهل که افراد با وجود سابقه جنایی قبلی، استفاده از مواد مخدر، سابقه خشونت خانگی و بیماریهای روانی و یا تماس مستقیم با افراط گرایان داخلی و خارجی میتوانند سلاح گرم از جمله تفنگ خریداری کنند دشوار است.»
رعد الحسین سپس این سوال را مطرح کرد تا قبل از اینکه امریکا مقررات اسلحه را سختگیرانهتر کند چه تعداد کشتار جمعی بچه مدرسه ایها، کارکنان، کلیساهای آفریقایی-آمریکایی و ... رخ خواهد داد؟»
وی این توجیه برای دسترسی آسان به سلاح که از سوی امثال انجمن ملی اسلحه ایالات متحده تبلیغ میشود و اعضایش اینگونه استدلال میکنند که بچه های بد همیشه اسلحه دارند و بچه ها خوب هم باید آن را داشته باشند را رد کرد.
تبلیغ غیرمسئولانه اسلحه
رعد الحسین افزود: «تبلیغات غیرمسئولانه حامیان اسلحه میگوید (دسترسی به) سلاح گرم جامعه را امنتر می کند، در حالی که همه شواهد بر خلاف آن است. در دسترس بودن اسلحه فضای کمی بین انگیزههای مرگبار و اقداماتی که منجر به مرگ شود به جا می گذارد.»
وی با اشاره به گزارش جدید کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل درباره تاثیر مالکیت و استفاده شهروندان از سلاح گرم بر خشونت های مرتبط با اسلحه افزود: «نمونههایی از بسیاری از کشورها به وضوح نشان می دهد که یک چارچوب قانونی برای کنترل تهیه و استفاده از سلاح گرم به کاهش چشمگیر جرائم خشونت آمیز منجر شده است.»
در بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل آمده است: «با این حال، در ایالات متحده صدها میلیون اسلحه (در دسترس شهروندان) وجود دارد و هر سال هزاران نفر توسط آنها کشته و یا زخمی می شوند.»
کشتار اورلاندو پرسشهای جدید را درباره قوانین اسلحه در امریکا و استراتژی ضد تروریستی این کشور ایجاد کرده است.
پلیس فدرال امریکا (اف بی آی) می گوید تحقیقات درباره متین، شهروند آمریکایی افغان تبارِ عامل کشتار اورلاندو نشان می دهد که وی ارتباطی با افراط گرایان نداشته با این وجود این به طور قانونی اسلحه تهیه کرده است.
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا از کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان خواسته است قانونی را برای جلوگیری از فروش اسلحه وضع کنند.
بنا بر آمار دولت امریکا، سلاح گرم علت مرگ بیش از 33 هزار نفر به طور سالانه در امریکا است. این آمار، حوادثی چون قتل عمد و غیرعمد و همچنین خودکشی را در بر میگیرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.