بنا بر یک گزارش، در بحبوحه گمانهزنیها مبنی بر احتمال آمادگی پیونگ یانگ برای پنحمین آزمایش هستهای خود، چین 2 هزار نیروی ارتش را در امتداد مرز خود با کره شمالی مستقر کرده است.
خبرگزاری نیوسِس کره جنوبی در گزارش چهارشنبه خود به نقل از مرکز اطلاع رسانی حقوق بشر و دموکراسی، با اشاره به اقدام پکن در اعزام 2 هزار سرباز به مناطق مرزی خود با کره شمالی افزود شمار نظامیان چینی در پستهای دیدهبانی 24 ساعته افزایش یافته است.
برخی از این نیروها مسئول سنجش نشت احتمالی مواد رادیواکتیو در صورت آزمایش هستهای کره شمالی هستند.
یک وبگاه امریکایی که تحرکات کره شمالی را رصد میکند چهارشنبه گزارش داد که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد کره شمالی احتمالا کار حفاری تونل را در سایت آزمایشات هستهای اصلی خود از سر گرفته است، که مشابه عملیاتی است که پیش از تازهترین آزمایش اتمی این کشور در ماه ژانویه انجام شد.
بنا بر این گزارش، در تصاویر ماهوارهای، جا به جایی محدود وسایل نقلیه و تجهیزات از درگاه شمالی پایگاه که برای سه آزمایش اتمی پیشین کره شمالی مورد استفاده قرار گرفته بود قابل رویت است.
این گزارش میافزاید: «این فعالیتها به خودی خود نشانه آمادهسازی قریبالوقوع برای آزمایش نیست، با این حال، احتمال یک آزمایش در شرف وقوع را نمیتوان نادیده گرفت.»
در این گزارش آمده است: «در حالی که کره شمالی ژانویه گذشته شاهد چهارمین انفجار آزمایشی اتمی خود بوده، این کشور به وضوح توان خود را در انجام انفجارها در کوتاه مدت با جلوگیری از شناسایی شواهد توسط ماهوارهها نشان داده است.»
بنا بر گزارشها، در ماه یاد شده، پس از آنکه پیونگیانگ از آزمایش موفقیتآمیز یک بمب هیدروژنی خبر داد، چین سه هزار سرباز به نقاط شمال شرق اعزام کرد.
کره شمالی در تاریخ 7 فوریه (18 بهمن) با موفقیت یک موشک دور برد را آزمایش کرد و گفت این موشک حامل ماهوارهای به فضا بود. اگرچه غرب و برخی کشورهای منطقه میگویند کره شمالی در حقیقت یک موشک بالستیک آزمایش کرده است.
کره شمالی تاکید دارد که این آزمایشهای موشکی با هدف تقویت توانمندیهای دفاعی در برابر تهدیدهای دشمنان است. پیونگ یانگ رزمایشهای مشترک نظامی امریکا و کره جنوبی در نزدیکی شبه جزیره کره را تهدیدی مستقیم علیه خود میداند.
کره شمالی از سال 2006 به دلیل انجام 4 آزمایش هستهای و پرتاب چندین موشک مشمول تحریم های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است.