پارلمان هلند در اعتراض به تخلفات انسانی و حقوق بشری عربستان سعودی، صادرات تسلیحات به این کشور را ممنوع کرده است.
پارلمان اروپا اوایل اسفند با متهم کردن عربستان سعودی به کشتار غیر نظامیان در یمن، از اتحادیه اروپا خواست رژیم ریاض را تحریم تسلیحاتی کند.
قانونگذاران اتحادیه اروپا با 359 رای موافق در برابر 212 رای مخالف، طرح تحریم تسلیحاتی عربستان سعودی را تصویب کردند.
اکنون به نظر میرسد هلند نخستین کشور از اتحادیه اروپاست که تصمیم به اجرای این طرح گرفته است.
طرح تحریم تسلیحاتی ریاض سهشنبه (25 اسفند) در پارلمان هلند به رای گذاشته شد.
در این لایحه از دولت هلند خواسته شده طرح تحریم تسلیحاتی، شامل صادرات تجهیزات با کاربرد دوگانه را که ممکن است برای نقض حقوق بشر مورد استفاده قرار بگیرد، اجرا کند.
تصویب این لایحه بیش از پیش انگلیس را که یکی از تامینکنندگان اصلی تسلیحات ریاض است، تحت فشار قرار میدهد.
بخش کنترل تسلیحات گروه بینالمللی آکسفام نیز چندی پیش با انتشار گزارشی از کشورهای مختلف خواست دست از فروش میلیاردها دلار تسلیحات مرگبار به عربستان بردارند.
بخش کنترل تسلیحات آکسفام از فرانسه، آلمان، ایتالیا، مونتهنگرو، هلند، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، انگلیس و ایالات متحدۀ امریکا به عنوان کشورهایی نام برده است که در سال 2015 میلادی بیش از 25 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان فروختهاند.
براساس این گزارش این تسلیحات شامل هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد)، بمب، اژدر، راکت و موشک میشوند.
در عین حال، سازمان عفو بینالملل تاکید کرده است این نوع تسلیحات همانهایی هستند که عربستان سعودی و متحدانش در حال حاضر از آنها در حملات هوایی و زمینی علیه یمن استفاده کرده و جنایاتی جنگی مرتکب میشوند.
کشورهایی که نامشان در این گزارش به عنوان صادرکنندگان اسلحه به عربستان ذکر شده است، عضو و یا امضاءکنندۀ پیمان ای.تی.تی هستند که هدف از آن «کاهش رنج انسانی» از طریق ایجاد قوانین جهانی جدید در تجارت اسلحه است.
این پیمان، فروش و انتقال تسلیحات را به هر مکانی که ممکن است در آن جا برای ارتکاب جنایات جنگی و یا نقض جدی قوانین بینالمللی به کار گرفته شوند، منع میکند.
عربستان سعودی از ماه مارس 2015 (فروردین 1394) به بهانۀ بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت، حمله به خاک این کشور را آغاز کرد.
در پی حملات عربستان سعودی به یمن، نزدیک به 8 هزار و 400 نفر کشته و بیش از 16 هزار تن دیگر زخمی شدهاند. در این حملات به زیرساختهای این کشور فقیر عربی نیز آسیبهای شدیدی وارد شده است.