جیمی مورالس، بازیگر طنز تلویزیونی که تجربۀ هیچگونه فعالیت سیاسی ندارد، در دوم انتخابات گواتمالا پیروز شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی این پیروزی دفتر مرکزی حزب جبهۀ همگرایی ملی، حزب مورالس شامگاه یکشنبه به وقت محلی جشن بزرگی برپا کرد.
مورالس که پس از برکناری اتو پرز، رئیس جمهور پیشین گواتمالا به جرم رسوایی مالی قول یک «دولت پاک» را داده بود در شمارش آراء 70 درصد از حوزههای رایگیری، 72.4 درصد آرا را به دست آورد.
در حالی که ساندرا تورس، همسر آلوارو کلوم، رئیس جمهور اسبق گواتمالا که رقیب اصلی این بازیگر طنز محسوب میشد حدود 27.6 درصد آرا را از آن خود کرد.
با اعلام این نتیجه مورالس پیش از شمارش کامل آراء پیروزی خود را اعلام کرد و تورس شکست را پذیرفت.
مورالس هنگامی که نتایج نشاندهندۀ پیروزی عظیم او در انتخابات بود، در تلویزیون ملی گفت: «به عنوان رئیس جمهور، یک فرمان دریافت کردهام، فرمان از مردم گواتمالا برای مبارزه با فسادی که ما را از پا در آورده است.»
وی افزود: «از رای اعتماد شما متشکرم. من به خداوند و مردم گواتمالا تعهد دارم و با تمام قلب و قدرتم برای فریب ندادن شما تلاش میکنم.»
با پایان یافتن شمارش 94 درصد آراء، مورالس 69 درصد و تورس 31 درصد آرا را کسب کرد.
جیمی مورالس 46 ساله، به دلیل وجهۀ اجتماعی که با برنامۀ طنز 14 سالهاش در میان مردم کسب کرده بود و با شعار دولتی سالم، پس از آنکه اختلاس گمرکی چندمیلیون دلاری پرز، به دستگیری و استعفای او در ماه گذشته منجر شد، در نظرسنجیها پیشتاز شد.
مورالس به عنوان نامزد محافظهکار انتخابات ریاست جمهوری گواتمالا در ابتدای راه تنها 0.5 درصد آراء نظرسنجیهای انتخاباتی را از آن خود کرد اما پس از بازداشت پرز در تاریخ 12 شهریور به فاصلۀ سه روز پیش از دور اول انتخابات، محبوبیت مورالس نیز به شدت افزایش یافت.
آنا فوئنتس، یک فروشندۀ خیابانی 36 ساله در گواتمالا به خبرگزاری رویترز گفت: «ما از چهرههای مشابه خسته شدهایم. من به (صلاحیت) جیمی مورالس معتقد نیستم، من حتی نمیخواستم رای بدهم. اما او تنها گزینۀ موجود است.»
مورالس البته مخالفانی نیز دارد و به دلیل ایدههای خیالپردازانهاش مانند کنترل کردن معلمان با جی پی اس برای اطمینان از اینکه سر کلاس حاضر می شوند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
مرامنامۀ این رئیس جمهور تازه فقط شش صفحه است و حزب او تنها قادر به کسب 11 صندلی از 158 کرسی در کنگرۀ بعدی است.
برخی از منتقدان وی میگویند او هیچ برنامه و یا حتی گروه سیاسی ندارد و حزب جبهۀ همگرایی ملی، نظامی و وابسته به ارتش است.
دور دوم انتخابات گواتمالا یکشنبه برگزار شد و 7.5 میلیون نفر از مردم این کشور واجد شرایط رأی دادن بودند.