به گفته یک تحلیلگر سیاسی ساکن شیکاگو، حضور نظامی امریکا در شرق اروپا بر سر مناقشه اوکراین با روسیه، امکان آغاز یک جنگ هستهای ویرانگر میان واشنگتن و مسکو را افزایش داده است.
استفان لندمن، روز شنبه در مصاحبه با شبکه پرس تیوی گفت: «امکان تقابل نظامی امریکا با روسیه افزایش یافته و تشدید شده است.»
لندمن افزود: «این دو کشور احتمالا دارای 95 درصد از تسلیحات هستهای جهان با سامانههای پرتابی بسیار دقیقی هستند که میتواند اهداف مختلف را در هر نقطه از زمین هدف قرار دهد.»
به گزارش رسانههای امریکایی به نقل از مقامهای نظامی این کشور، یک سری رزمایشهای مخفی در فصل تابستان، نگرانیهایی را در پنتاگون به همراه داشته است مبنی بر این که نیروهای امریکایی به اندازه کافی برای کمپین نظامی طولانی مدت علیه روسیه آمادگی ندارند.
ژنرال رِی اودیِرنو،رئیس ستاد ارتش امریکا، روز چهارشنبه روسیه را جدیترین تهدید نظامی علیه امریکا دانست و گفت امریکا باید توان خود را برای حرکت سریع به منطقه در صورت نیاز، افزایش دهد.
رئیس ستاد ارتش امریکا همچنین بر لزوم افزایش قابلیتِ همکاریِ نیروهای امریکا با دیگر نیروهای ناتو جهت آن چه رویارویی با «تجاوز» احتمالی روسیه نامید، تاکید کرد.
لندمن در بخشی از مصاحبه خود با پرس تیوی گفت: «امریکا نسبت به همه کشورهای دنیا، هزینه بیشتری برای جنگافروزی و نظامیگری صرف میکند؛ و در حالی که ژنرالها و دریاداران (امریکایی) همواره پول بیشتری برای جنگافروزی و غارتگری امپریالیستی بیشتر در جهان مطالبه میکنند، روسیه به عنوان تهدید شماره یک کنونی علیه امریکا تلقی میشود.»
این تحلیلگر سیاسی افزایش تنش میان امریکا و روسیه را به سیاستهای واشنگتن نسبت داد و افزود: «روسیه خواهان صلح و ثبات مجدد است؛ امریکا خواهان جنگهای بیپایان.»
وی گفت: «برای اولین بار در زندگیام بیم آن دارم که بین این دو کشور جنگی پیش آید که معنایش وقوع جنگی هستهای و ویرانی مطلق است.»
ارتش امریکا در گزارشی که ماه گذشته (جولای 2015) منتشر شد، درباره امکان فزایندۀ درگیری امریکا در جنگ با یکی از قدرتهای عمده جهان، روسیه یا چین، هشدار داده است؛ جنگی که با تبعاتی «گزاف» همراه خواهد بود.
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا، در این گزارش روسیه و چین را کشورهای متجاوز و تهدیدی برای اهداف امنیتی امریکا دانسته است.
در این گزارش تحقیقی همچنین آنچه حضور نیروهای روسیه در اوکراین خوانده میشود، به عنوان یکی از علل تنش میان واشنگتن و مسکو عنوان شده است.
روابط میان امریکا و روسیه به پایینترین سطح بعد از پایان جنگ سرد در سال 1991 تاکنون رسیده است که عمدتا از موضوع بحران در اوکراین ناشی میشود.
امریکا و متحدان آن، مسکو را به اعزام نیروی نظامی به شرق اوکراین برای حمایت از نیروهای طرفدار روسیه متهم میکنند.
این در حالی است که مسکو مدتهاست دخالت در بحران اوکراین را رد کرده است.