کشتی ایرانی نجات، حامل اقلام امدادی و پزشکان ایران، همچنین فعالان حقوق بشر به سفر خود به یمن برای کمک به مردم این کشور ادامه می دهد.
مهدی جمشیدی خبرنگار اعزامی پرس تیوی نیز در این کشتی حضور دارد. وی در مصاحبه با پرس تیوی گفت این کشتی در حال حاضر در خلیج عمان در حال حرکت است و به خاطر درگیریهای جاری در خلیج عدن مجبور است از طریق تنگه «باب المندب» وارد دریای سرخ شود تا سرانجام تا حدود 7 روز دیگر محموله خود را به مقامات یمنی در بندر حدیده تحویل دهد.
در همین حال به گفته رئیس جمعیت هلال احمر ایران، هیچ کس مجاز به بازرسی کشتی حامل کمک های بشر دوستانه ایران برای مردم جنگ زده یمن نیست.
امیر محسن ضیایی سهشنبه (22 اردیبهشت) گفت بر اساس مقررات بینالمللی هیچ کس نمیتواند کشتی ایرانی را که در آبهای بینالمللی و با نشان پرچم یک کشور در حال حرکت است، مورد بازرسی قرار دهد.
وی با بیان این که جمعیت هلال احمر ایران یک سازمان غیر سیاسی است و هرگز به مسائل سیاسی توجهی نمیکند، افزود مآموریت کشتی نجات ایران که حاوی کمکهای امدادی برای یمن است، صرفا انساندوستانه است.
ارتش عربستان پیشتر مدعی شد که نیروی دریایی سعودی از حق بازرسی کشتی ایرانی برخوردار است.
این محموله موسوم به «کشتی نجات» که حاوی ۲ هزار و ۵۰۰ تن کمکهای بشر دوستانه هلالاحمر ایران شامل مواد دارویی، غذایی وملزومات اولیه نظیر چادر است.
جنگندههای عربستان سعودی در تاریخ 8 اردیبهشت از فرود هواپیمای هلال احمر ایران حامل 10 تن دارو و 13 پزشک در فرودگاه صنعا، پایتخت یمن ممانعت کردند.
به فاصله کمتر از یک هفته پیش از این رویداد نیز جنگندههای سعودی مانع ورود یک هواپیمای کمکرسان دیگر ایران به حریم هوایی یمن شدند.
عربستان سعودی از ششم فروردین (26 مارس) بدون مجوز سازمان ملل، در تلاش برای بازگرداندن عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و برای تضعیف جنبش انصارالله به یمن حمله کرد.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، از زمان آغاز حملات عربستان سعودی به یمن بیش از یک هزار و 400 نفر کشته و دست کم شش هزار تن دیگر زخمی شده اند که بیش از نیمی از آنان غیرنظامی هستند.
رژیم آل سعود بدون توجه به درخواست گروههای امدادرسان بین المللی، از امدادرسانی و انتقال مایحتاج ضروری به مردم جنگ زده یمن جلوگیری میکند.
م ص/ ح ر ب