ارتش امریکا قصد دارد بهمنظور «بازدارندگی در مقابل تجاوز روسیه» آموزش متحدان اروپایی خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را گسترش دهد.
تیم ری، جانشین فرماندهی نظامیان امریکایی در اروپا، روز یکشنبه و پس از ورود تانکها و خودروهای زرهی امریکایی به بندر برمرهافن در شمال آلمان، این اظهارات را بیان کرد.
حدود 4 هزار نیروی نظامی امریکایی خود را آمادۀ برگزاری رزمایش در کشورهای ناتو و نزدیک مرزهای روسیه میکنند. بیش از 2 هزار و 800 خوروی نظامی، تانک و سایر ادوات نظامی ساخت امریکا به نزدیک مرز روسیه منتقل شدهاند.
ری که خود ژنرال نیروی هوایی ارتش امریکاست، گفت: «اجازه دهید شفاف باشم: این بخشی از تلاش ما برای ایجاد بازدارندگی در قبال روسیه، تضمین تمامیت ارضی متحدانمان و حفظ اروپایی آزاد و پررونق، در صلح است.»
وی با اشاره به اینکه تانکها و خودروهای زرهی بخشی از طرحی بزرگتر شامل تجهیزات «فضایی، سایبری، هوایی و دریایی» است، گفت: «ما همچنین حجم و پیچیدگی تمرینهای نظامیمان را با تمرکز بر قابلیت همکاری، موشکهای دفاعی و عملیات مدیریت بحران افزایش دادهایم.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، امریکا قصد دارد درمجموع 87 دستگاه تانک ام1ای1 آبرامز، 20 دستگاه توپخانه پالادین و 136 دستگاه خودروی زرهی بردلی را به شرق اروپا منتقل کند.
انتظار میرود 4 هزار نیروی نظامی امریکایی در لهستان، کشورهای منطقۀ بالتیک، بلغارستان و رومانی مستقر شوند.
همچنین قرار است نیروهای امریکایی و لهستانی اواخر ژانویه رزمایشی مشترک در لهستان برگزار کنند. ناتو هدف از برگزاری آن را اطمینان دادن به متحدان اروپایی برای رویارویی با رفتار تجاوزکارانۀ روسیه عنوان کرده است.
قرار است تیپ دهم هوایی رزمی امریکا با 50 فروند بالگرد بلک هاک، 10 فروند بالگرد سی اپ-47 شینوک و یک هزار و 800 پرسنل و همچنین یک گردان هوایی دیگر با 400 نیروی نظامی و 24 فروند بالگرد آپاچی در شرق اروپا مستقر شوند.
ناتو افزایش حضور نظامی خود در مرزهای روسیه را اقدامی دفاعی میخواند و مدعی است که این اقدامات پس از الحاق مجدد شبهجزیرۀ کریمه به روسیه در سال 2014 و همچنین دخالت مسکو در بحران اوکراین صورت گرفته است.
این در حالی است که روسیه گسترش حضور نظامی ناتو نزدیک مرزهایش را اقدامی تجاوزکارانه عنوان و تأکید دارد حضور گستردۀ نظامی در اروپا موازنۀ امنیتی قارۀ اروپا را از بین خواهد برد.
پنتاگون در نوامبر 2016 بیش از 600 کانتینر سلاح و تجهیزات نظامی را برای نیروهای نظامی در قارۀ اروپا ارسال کرد؛ این بزرگترین ارسال تجهیزات نظامی امریکایی به قارۀ اروپا در دو دهۀ اخیر به شمار میآید.
مسکو در واکنش به این اقدام، مدرنترین تجهیزات و تسلیحات نظامیاش را در مرزهای غربیاش از جمله در کالینینگراد مستقر کرد و رزمایش نظامی گستردهای در خاک خود برگزار کرد.
ارسال تجهیزات و نیروهای نظامی امریکایی به قارۀ اروپا در حالی صورت میگیرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، که قرار است از تاریخ اول بهمن جانشین باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، شود بارها خواستار گسترش روابط با روسیه شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.