عربستان بار دیگر به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآمد

تصویری از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک، 5 آبان 1395 (عکس از آسوشیتدپرس)

عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل به رغم سابقۀ هولناک این کشور در زمینۀ حقوق بشر در داخل و خارج، بار دیگر تمدید شده‌است.

193 عضو مجمع عمومی سازمان ملل جمعه (7 آبان) در یک رأی‌گیری مخفیانه 14 عضو جدید شورای حقوق بشر این سازمان را انتخاب کردند که یکی از آنها عربستان سعودی است. با این وجود، روسیه از عضویت در این شورا بازماند. شورای حقوق بشر سازمان ملل 47 عضو دارد.

به رغم انتقادهای فزایندۀ گروه‌های بین‌المللی حقوق بشر از عربستان این سومین بار است که عضویت ریاض در شورای حقوق بشر سازمان ملل تمدید می‌شود.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل تیر ماه از سازمان ملل خواستند به دلیل سابقۀ هولناک عربستان در زمینۀ حقوق بشر، عضویت این کشور را  در شورای حقوق بشر این سازمان فوراً به حالت تعلیق درآورد.

فیلیپ بولوپیون از مسئولان دیده‌بان حقوق بشر در این باره گفت: «عربستان سعودی در حالی که عضو شورای حقوق بشر است، سابقۀ هولناکی از نقض حقوق بشر در یمن دارد و با شیوه‌های قلدرمآبانۀ خود برای خودداری از پاسخگویی، به اعتبار این نهاد لطمه زده‌است.»

با این وجود، تلاش‌های این گروه حقوق بشر برای جلوگیری از تمدید عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل شکست خورد.

علاوه بر این، سازمان ملل خرداد ماه در گزارشی ائتلاف سعودی را مسئول 60 درصد از مرگ‌ومیرها و صدماتی دانست که سال گذشته به کودکان یمنی وارد شده‌است و نام ریاض را در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان ثبت کرد.

با این وجود، چند روز بعد سازمان ملل نام ریاض را از فهرست سیاه خود حذف کرد و تهدیدهای این رژیم و متحدانش مبنی بر قطع کمک‌های مالی آن‌ها به برنامه‌های این سازمان را دلیل اقدام خود عنوان کرد. این حرکت سازمان ملل خشم گروه‌های حقوق بشر را برانگیخت.

جنگنده‌های سعودی 8 اکتبر (17 مهر) در یکی از خونبارترین حملات خود به یمن، محل تجمع شرکت‌کنندگان در یک مراسم ختم در صنعا، پایتخت یمن، را بمباران کردند که بیش از 140 کشته و دست‌کم 525 زخمی به جا گذاشت.

امدادرسانان یمنی در میان ویرانه‌های ساختمانی که در حملۀ جنگنده‌های سعودی به صنعا، پایتخت یمن ویران شد به دنبال اجساد قربانیان می‌گردند، 17 مهر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)
امدادرسانان یمنی در میان ویرانه‌های ساختمانی که در حملۀ جنگنده‌های سعودی به صنعا، پایتخت یمن ویران شد به دنبال اجساد قربانیان می‌گردند، 17 مهر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد این بمباران به منزلۀ یک جنایت جنگی آشکار است و عفو بین‌الملل نیز این حمله را یادآور ضرورت به تعلیق درآمدن فروش سلاح به ریاض دانست.

این کشور به علت آمار بالای اعدام‌ها نیز با انتقادهایی مواجه‌است.

عربستان، که در زمینۀ رعایت حقوق زنان نیز سابقۀ ناامیدکننده‌ای دارد، تنها کشور جهان است که از رانندگی زنان جلوگیری می‌کند. اگر زنی در عربستان در حال رانندگی دیده شود، نیروهای پلیس وی را دستگیر کرده و به دادگاه منتقل می‌کنند و حتی ممکن است به شلاق نیز محکوم شود.

هزاران سعودی اواخر ماه گذشته با امضای دادخواستی از ریاض خواستند با به رسمیت‌شناختن حقوق زنان و پایان‌دادن به نظام مردسالار خود، با زنان به عنوان یک شهروند کامل رفتار کند.

عربستان سعودی همچنین به عنوان یکی از حامیان اصلی تروریست‌های تکفیری شناخته می‌شود که در بسیاری مناطق جهان، به‌ویژه خاورمیانه ویرانی به بار می‌آورند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku