News   /   آمريکا

«قانون 11 سپتامبر می‌تواند افشاگر پشت‌صحنۀ قدرت در امریکا باشد»

نمایی از برج‌های دوقلو در نیویورک پس از حملات در 11 سپتامبر 2001 (تصویر آرشیوی)

یک محقق امریکایی می‌گوید قانون ایالات متحده علیه عربستان سعودی دربارۀ غائلۀ 11 سپتامبر می‌تواند افشاگر نقش حلقۀ درونی قدرتِ موازی دولت امریکا در ورای حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 باشد.  

دکتر کوین برِت این اظهارات را در واکنش به ابطال وتوی رئیس‌جمهور امریکا در ارتباط با مصوبۀ شکایتِ قربانیان حادثۀ 11 سپتامبر از عربستان سعودی، در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکۀ پرس تی‌وی مطرح کرد.

این استاد امریکایی به عنوان یکی از اعضای مؤسسِ هیئت علمی بررسی حادثۀ 11 سپتامبر، از اواخر سال 2003 در حال بررسی وقایع مربوط به این حملات تروریستی است.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا در تاریخ 3 مهر طرح کنگرۀ این کشور موسوم به «عدالت در برابر حامیان تروریسم» (جاستا) را که به موجب آن خانوادۀ قربانیان حملات 11 سپتامبر می‌توانند علیه حکومت عربستان سعودی اقامۀ دعوی کنند، وتو کرد.

اما مجلس نمایندگان امریکا با 348 رأی موافق در مقابل 77 رأی مخالف، به ابطال وتوی رئیس‌جمهور این کشور در ارتباط با این مصوبه رأی مثبت داد و مصوبه به قانون مبدل شد. پیشتر مجلس سنای امریکا با 97 رأی موافق در مقابل 1 رأی مخالف، به ابطال وتوی اوباما رأی داده بود.

در حملات تروریستی یازده سپتامبر 2001، تروریست‎ها پس از ربودن دو فروند هواپیمای مسافربری، این هواپیماها را به برج‌های تجارت جهانی در شهر نیویورک زدند. این حملات حدود 3 هزار کشته و بیش از 10 میلیارد دلار خسارت مالی بر جای گذاشت.

مقامات امریکایی ادعا می‌‎کنند که تروریست‌های گروه القاعده عامل این حملات بودند، اما بسیاری از کارشناسان و ناظران معتقدند که عناصری خودسر در داخل دولت امریکا با طرح‌ریزی حملات 11 سپتامبر اهدافی همچون سرعت بخشیدن به ماشین جنگی امریکا و پیشبرد دستور رژیم اسرائیل را دنبال می‌کردند.

گفت‌وگوی تلفنی دکتر کوین برت، محقق و استاد دانشگاه امریکایی با شبکۀ پرس تی‌وی

11 سپتامبر کار دشمنان اسلام بود

دکتر برت گفت: «کنگرۀ امریکا تهدید شده بود که دربارۀ همۀ مسائل مربوط به آن‎چه حقیقتاً ممکن است در 11 سپتامبر 2001 روی داده باشد، سکوت کامل اختیار کند.»

وی افزود: «تنها راهی که آن‎ها قادر بودند در واقع کاری انجام دهند، این لایحه بود تا تظاهر کنند که علیه افرادی اقدام می‌کنند که مسلمانانی شریر در عربستان سعودی هستند. در حالی که قطعاً 11 سپتامبر کار دشمنان اسلام بود، یک عملیات جعلی برای این‎که مسلمانان به دروغ مقصر شناخته شوند و اسلام بد جلوه داده شود تا جنگی یکصد ساله علیه اسلام و کشورهای مسلمان به خصوص در خاورمیانه و به نیابت از اسرائیل به راه انداخته شود.»

برت گفت: «قطعاً کنگره نمی‎تواند چنین چیزی بگوید، چون رسانه‌ها و نهادهای مالی در امریکا تحت سلطۀ صهیونیست‎ها قرار دارند که قطعاً همان کسانی هستند که حملات 11 سپتامبر را صورت دادند. بنابراین آن‎ها وانمود می‎کنند که عربستان سعودی مقصر است. بنابراین لایحۀ جاستا به خانواده‌های قربانیان حملات 11 سپتامبر اجازه می‎دهد که فارغ از مصونیت سنتی که مانع شکایت مردم از دولت‌ها می‎شود، از عربستان سعودی شکایت کنند.»

قانون 11 سپتامبر سیل پرونده‌های حقوقی علیه امریکا را در پی دارد

این محقق امریکایی گفت: «واکنش دولت امریکا علیه این [قانون 11 سپتامبر] تا حدی روشنگر است. آن‎ها ادعا می‎کنند که این مصوبه یک فاجعه است، چون به موجب آن، مسیر برای مردم سایر کشورها که قربانی تروریسم دولتیِ تحت حمایت امریکا شده‎اند، برای شکایت از دولت ایالات متحده، باز خواهد شد.»

باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا (عکس از خبرگزاری فرانسه)

اوباما روز چهارشنبه در واکنش به لایحۀ جاستا، آن را نمونه‌ای «خطرناک» در قوانین بین‌المللی دانست که می‎‏تواند عواقب بدی برای ایالات متحده در بر داشته باشد.

وی گفت: «اگر ما مفهوم مصونیت را از میان برداریم، مردان و زنان یونیفورم‌پوش ما در سراسر جهان می‌توانند با اقدام متقابل علیه ما روبرو شوند.»

برت تصریح کرد: «بنابراین اساساً اوباما و متحدانش که با لایحۀ جاستا مخالف هستند، در حال اذعان به این موضوع هستند که ایالات متحده مرتکب تروریسم دولتی گسترده‌‎ای در سراسر دنیا می‎شود.»

این محقق افزود: «براساس کتاب دربارۀ تروریسم غرب به قلم نوآم چامسکی و آندره ولچک، دولت امریکا از زمان جنگ جهانی دوم در حملات تروریستی بین 50 تا 60 میلیون انسان را در سراسر جهان کشته شد. 50 تا 60 میلیون انسان! جای تعجب نیست که اوباما و دوستانش از مسئلۀ از دست‌دادن مصونیت و پرونده‎های حقوقی که پس از اجرایی شدن قانون ضد عربستان سعودی علیه امریکا شکل خواهند گرفت، می‎‏ترسند.»

 چرا قانون جاستا «فوق‌العاده» است؟

دکتر برت گفت: «از دیدگاه کسانی که به عدالت و ساختنِ یک دنیای بهتر، اهمیت می‎دهند، این [قانون 11 سپتامبر] فوق‌العاده است.»

دیدار بندر بن سلطان، شاهزادۀ سعودی و سفیر وقت عربستان در امریکا (راست) با جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در سال 2002 میلادی در تگزاس

وی در این باره توضیح داد: «طرح دعوی در دادگاه علیه عربستان سعودی در مورد 11 سپتامبر، می‌تواند امکانی برای افشای ساختار حلقۀ درونی قدرت موازی دولتِ امریکا در ورای حملات 11 سپتامبر باشد – که شامل عناصری از دولت عربستان سعودی از جمله بندر بن سلطان نیز هست. کسی که درست پس از حملات 11 سپتامبر با جورج دبلیو بوش [رئیس‌جمهور وقت امریکا] در بالکن کاخ سفید سیگار برگ کشید. اما از مهم‎تر جناح نومحافظه‎کار در امریکا و اربابش در تل‌آویو است. این‌که اسرائیلی‎ها عامل اصلی پشت حملات 11 سپتامبر بودند که برای از بین بردن هفت کشور در طول پنج سال طراحی شده بود.»

وی افزود: «این هفت کشور، دشمنان اسرائیل خوانده می‎‏شوند. امیدوارم حقیقت به طور کامل روشن شود. امیدوارم میلیون‌ها نفر از بازماندگان حملات تروریستی امریکا در سراسر دنیا از دولت امریکا شکایت کنند. و امیدوارم که قانون جاستا در را به روی دنیای بهتر باز کند.»

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku