News   /   آسيا

مرحلۀ فعال رزمایش دریایی چین و روسیه آغاز شد

تصویری از ورود ناوشکن روسی «آدمیرال تریبوتس» به بندر ژان‌جیانگ در استان گوانگ‌دونگ در جنوب شرق چین، 22 شهریور 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

چین و روسیه مرحلۀ فعال رزمایش دریایی مشترک 8 روزۀ خود را در بحبوحۀ تنش‌ها با امریکا، که در حال گسترش حضور نظامی خود در منطقه است، در دریای جنوبی چین آغاز کرده‌اند.

مرحلۀ فعال رزمایش موسوم به «دریای مشترک 2016» جمعه (26 شهریور) در مکانی نامعلوم در دریای جنوبی چین آغاز شد. ناوهای ارتش روسیه دوشنبه (22 شهریور) برای شرکت در این رزمایش وارد آب‌های استان گوان‌دونگ در جنوب شرق چین شدند.

در این رزمایش دو کشور در مجموع از 18 کشتی جنگی از جمله ناوشکن‌ها، رزم‌ناوها، ناوچه‌ها، کشتی‌های عملیات آبی خاکی، کشتی‌های تدارکاتی و 21 فروند هواپیما استفاده می‌کنند.

نیروی دریایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد دو کشور در این رزمایش «عملیات پدافندی، امدادی، حمله به زیردریایی‌ها و عملیات مربوط به تصرف جزیره» را تمرین می‌کنند.

در این تصویر تفنگداران نیروی دریایی چین و روسیه در رزمایش «دریای مشترک 2016» در استان ژان‌جیانگ در جنوب چین دیده می‌شوند، 24 شهریور 1395 (عکس از شینهوا)
در این تصویر تفنگداران نیروی دریایی چین و روسیه در رزمایش «دریای مشترک 2016» در استان ژان‌جیانگ در جنوب چین دیده می‌شوند، 24 شهریور 1395 (عکس از شینهوا)

نیروی دریایی روسیه، 3 فروند شناور رزمی و 2 کشتی تدارکاتی، 2 فروند بالگرد، 96 تفنگدار و تعدادی از واحدهای زرهی آبی خاکی خود را به این مانور اعزام کرد.

این رزمایش به عنوان «بزرگ‌ترین عملیاتی» که این دو کشور تا کنون به صورت مشترک اجرا کرده‌اند، توصیف شده است.

این رزمایش دریایی مشترک پنجمین رزمایش از این دست از سال 2012 است که برای نخستین بار در دریای جنوبی چین برگزار می‌شود. برگزاری این رزمایش همزمان با آغاز مانورهای موسوم به «سپر بی‌باک 2016» به رهبری امریکا در غرب آسیا و اقیانوس آرام صورت می‌گیرد.

این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که مناقشۀ میان چین و برخی از همسایگان آن در دریای جنوبی تشدید شده است.

رزمایش چین و روسیه

چین مدعیِ حاکمیت بر تقریباً تمام دریای جنوبی چین است.

این در حالی است که کشورهای تایوان، برونئی، ویتنام، مالزی و فیلیپین نیز ادعای مالکیت بر بخش‌هایی از این دریا را دارند.

در عین حال، دیوان داوری بین‌المللی لاهه پیرو شکایت فیلیپین از چین، با صدور حکمی در 22 تیر ادعای دولت پکن را در مورد مالکیت بخشی از دریای جنوبی چین و منابع موجود در آن رد کرد.

چین نیز در واکنش به رأی دیوان لاهه دربارۀ جزایر و مناطق مورد مناقشۀ این کشور با فیلیپین در دریای جنوبی چین، اعلام کرد این رأی را «نمی‌پذیرد و به رسمیت نمی‌شناسد.»

این دریا دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است.

حضور امریکا در این منطقه خشم قدرت‌های منطقه‌ای از جمله چین و روسیه را برانگیخته است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku