در پی سومین دیدار مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، روابط میان اربیل و پاریس قویتر شده است.
با وجود این، بسیاری بر این گمانند که حمایت آشکار فرانسه از اقلیم کردستان عراق موجب تضعیف یکپارچگی در عراق شود.
رامین مظاهری، خبرنگار پرس تیوی گزارش میدهد.
مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، در سومین سفر خود به پاریس در دوران ریاستجمهوری فرانسوا اولاند، همانند یک رئیسجمهور مورد استقبال قرار گرفت.
بسیاری از اصحاب رسانه بارزانی را رئیسجمهوری کُرد میدانند، گویی کردستان یک کشور مستقل است. قرار است در این خصوص یک همهپرسی (درباره جدایی کردستان از عراق) برگزار شود اما تاریخ آن مشخص نیست و نظرسنجیها در کردستان حاکیست 34 درصد از مردم بر این باورند که زمان برای برگزاری همهپرسی مناسب نیست.
عدۀ زیادی تصور میکنند غرب به دنبال جدا کردن منطقۀ نفتخیز کردستان از عراق و رها کردن آن به شکل ویرانههایی مجزا همانند لیبی و یوگسلاوی سابق است. فرانسه با کمک کردن به شرکت نفتی توتال برای امضای قراردادهایی با کردستان در 2012 که به صراحت در تناقض با قانون اساسی عراق بود، این گمانهزنیها را تقویت کرد. بنا بر گزارشها، اولین محمولههای نفتی غیرقانونی به اسرائیل صادر شد. اسرائیل تنها همپیمان غرب بود که از استقلال کردستان حمایت کرد.
سیف الخیاط، خبرنگار شبکۀ تلویزیونی العراقیه میگوید:«شکلگیری هر کشور جدید در خاورمیانه واقعاً بدان معناست که داعش پیروز شده است. چنین مسئلهای برای مردم عراق غیرقابل قبول است و برای جامعه بینالملل نیز باید غیرقابل قبول باشد.»
فرانسه سال گذشته کُردها را در برابر داعش مسلح کرد و هم اینک محمولههای آنها از طریق بغداد ارسال نمیشود. از دید عدۀ زیادی از کارشناسان، فروش سلاح از سوی فرانسه به آنهایی که با داعش میجنگند و همچنین به آنهایی که متهم به حمایت از داعش هستند- کشورهای عربی مانند عربستان و امارات متحدۀ عربی، مسئلهای عجیب است. به نظر میرسد که فرانسه در هر حال از ناآرامی در خاورمیانه نفع میبرد.
الخیاط افزود: « کشور ثروتمندی همانند فرانسه میتواند به روشهای فراوان به کشوری همانند عراق که هر روز درگیر حملات تروریستی است، کمک کند. عراق در حوزۀ سیاسی به کمک فرانسه در سازمان ملل و اتحادیۀ اروپا و همچنین به کمک آن برای ایجاد قوانینی بینالمللی علیه سلفیگرایی و تکفیریگرایی احتیاج دارد.»
کردستان با 1.8 میلیون پناهجو، میزبان بیشترین تعداد پناهجویان سوری و عراقی است. رؤسای دو دولت بر سر این موضوع گفتگو کردند، اما پاریس در دو سال گذشته تنها سه هزار عراقی را پذیرفته و پذیرش مسیحیان را در برابر مسلمانان در اولویت قرار داده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.