صندوق بین المللی پول اعلام کرد یونان با پرداخت 2 میلیارد یورو از اقساط معوقۀ خود پرداخت بدهیهایش را آغاز کرده است.
یونان در بحبوحۀ مذاکره با اتحادیه اروپا برای دریافت سومین بستۀ نجات مالی،نتوانسته بود اقساط مربوط به 30 ژوئن و 13 جولای را پرداخت کند. این کشور سرانجام جمعه (26 تیر) توانست در ازای اجرای تدابیر ریاضتی، وام کوتاه مدتی به ارزش بیش از هفت میلیارد یورو از اتحادیه اروپا دریافت کند.
مقامهای یونان روز جمعه اعلام کردند آتن 4.2 میلیارد یورو نیز به بانک مرکزی اروپا پرداخت کرده، اما این موضوع تا کنون تایید نشده است.
در عین حال بانکهای یونان نیز دوشنبه پس از سه هفته تعطیلی دوباره آغاز به کار کردند.
این تحولات در حالی رخ دادهاند که دولت یونان اعلام کرده است مادامی که در حال مذاکره با کشورهای حوزه یورو است، قصد ندارد انتخابات سراسری زودهنگام برگزار کند.
اولگا یروواسیلی، سخنگوی نخست وزیر یونان اظهار داشت در حال حاضر رایگیری فایدهای ندارد و دولت قصد ندارد این کار را انجام دهد. وی تصریح کرد دولت اکنون قصد دارد کشور را به حالت عادی بازگرداند و ثبات را بار دیگر برقرار کند.
حدود یک پنجم از اعضای «سیریزا»، حزبِ چپگرای الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان هفته گذشته در رایگیری پارلمانی، نخستین مجموعه اقدامات ریاضتی را رد کردند؛ از این رو سیپراس برای تصویب این محدودیتهای مالی به حمایت احزاب مخالف متوسل شد.
پارلمان یونان قرار است چهارشنبه نیز در مورد دومین مجموعه تدابیر ریاضتی رایگیری کند.
آتن پذیرفته است در ازای دریافت سومین بسته نجات مالی به مبلغ ۸۶ میلیارد یورو سیاستهای ریاضتی را ادامه دهد و اصلاحاتی را اجرا کند.
بر پایه گزارشها، افزایش مالیات مصرف کنندگان و بالا بردن سن بازنشستگی از جمله این اقدامات است.
این در حالی است که تدابیر ریاضتی در یونان با مخالفت بسیاری از مردم این کشور مواجه هستند.
یونان از سال 2009 دچار بحران اقتصادی است و پیش از این در ازای اجرای تدابیر ریاضتی، 240 میلیارد یورو کمک مالی از وامدهندگان بینالمللی دریافت کرده بود.
حزب «سیریزا» وعده داده بود مشکلاتی را که از سال 2010 به دلیل دو وام بینالمللی و اقدامات ریاضتیِ بعد از آن پیش آمد، برطرف خواهد کرد.