News   /   آسيا

سازمان ملل: بیش از سه هزار مهاجر روهینگیایی در آب‌های اندونزی سرگردانند

پناهجویان مسلمان روهینگیا در قایقی در آب های تایلند . (14 می 2015 ، تصویر از AFP)

بنا به آمار تخمینی آژانس پناهندگان سازمان ملل، بیش از سه هزار مهاجر روهینگیایی و بنگلادشی، و حتی بیشتر، همچنان در آب‌های دریای آندامان سرگردانند.

هر چند آمار دقیق شمار مهاجران سرگردان در آب‌های آندامان نامعلوم است، اما کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)می گوید، با توجه به برآورد گزارش‌ رسانه ها و دیگر منابع و آمارهای تخمینی، شمار کنونی بیش از سه هزار نفر یا حتی بیشتر است.

بر اساس این گزارش، بیش از سه هزار نفر شامل مهاجران بنگلادشی و مسلمانان اقلیت روهینگیا، که از شکنجه و آزار و اذیت در میانمار فرار کرده اند، به اندونزی و مالزی و بیش از صد نفر نیز به تایلند پناه برده اند.

این در حالی است که در این کشورها، بنگلادشی ها با استرداد مواجهند و فقط مسلمانان روهینگیایی به مدت یک سال در این کشورها از سرپناه موقت برخوردار می شوند.

عبدالعزیز جعفر، فرمانده نیروی دریایی مالزی، می ‌گوید چهار شناور در جستجوی هر گونه شناور و یا قایق حامل مهاجران در آب های دریایی به سر می برند و سه فروند بالگرد و سه قایق رزمی نیز در این راستا به حال آماده باش هستند.

 

کشتی های نیروی دریایی مالزی در امتداد مرز مالزی و تایلند در حال جستجوی شناورهای حامل پناهجویان در نزدیکی ساحل جزیره لانگ کاوی. (14 می 2015 ، تصویر از AFP)

با افزایش تعداد پناهجویان در آب‌های جنوب شرق آسیا که اغلب آنان کارگران بنگلادشی و یا از اقلیت روهینگیای میانمار هستند، سازمان ملل از تمام کشورها به ویژه  کشورهای این منطقه خواسته است درهای خود را به روی این افراد بگشایند.

بر اساس تخمین کمیسیون رسیدگی به امور پناهندگان سازمان ملل، در سه ماه اول سال جاری (2015 میلادی) بیش از ۲۵ هزار قایق، افرادی از بنگلادش و روهینگیا را به صورت غیرقانونی خارج کرده اند.

سازمان ملل مهمترین عامل آمار فزاینده اقلیت روهینگیا از سرزمینشان را سیاست های سرکوب گرانه و تبعیض آمیز دولت عمدتا بودایی دولت میانمار دانسته است.

 

تصویر یک کودک روهینگیای میانمار که هنگام مهاجرت از سرگردانی و خطر آب های دریا نجات یافته و در بیمارستانی در استان آچه اندونزی مداوا می شود. (19 می 2015، عکس از AFP)

با وجودی که مسلمانان روهینگیا قرن هاست در میانمار زندگی می کنند، دولت عمدتا بودايي این کشور از به رسميت شناختن آنان خودداري و ادعا مي‌کند، این اقلیت، بومي اين کشور نیستند و مهاجران غيرقانوني از بنگلادش به شمار می آیند.

گروه‌های فعال حقوق بشر نیز بارها از حمایت نکردن دولت میانمار از مسلمانان روهینگیا که به گفته سازمان ملل یکی از ستمدیده ترین اقلیت های دنیا هستند، به شدت انتقاد کرده‌اند.

رویکرد میانمار در قبال مسلمانان روهینگیا باعث مرگ صدها تن از اعضای این اقلیت شده است.

ن م/ م ح


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku