News   /   سرخط   /   خاورميانه

پیشنهاد عباس برای واگذاری اراضی بیشتر فلسطینی به اسرائیل

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین (سمت چپ) در کنفرانسی مطبوعاتی مشترک با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در کاخ سفید (13 اردیبهشت 96، عکس از خبرگزاری فرانسه)

یک مقام فلسطینی می‌گوید محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی قصد دارد 6.5 درصد از اراضی فلسطینی، حدود سه برابر بیشتر از اراضی پیشنهادی در برنامۀ پیشین مبادلۀ اراضی را به این رژیم پیشنهاد دهد.

این مقام رسمی نزدیک به سازمان آزادی‌بخش فلسطین یکشنبه (31 اردیبهشت 96) در گفت‌وگو با «میدل ایست آی» گفت عباس این پیشنهاد را در سفر آتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا به کرانۀ باختری اشغالی مطرح خواهد کرد.

وی گفت: «طرف فلسطینی چشم‌انداز جدیدی را ارائه خواهد کرد که با چشم‌انداز اکثریت مردم فلسطین بسیار فاصله دارد. در این چشم‌انداز، مبادلۀ اراضی فلسطینی بسیار زیادی در نظر گرفته‌شده است.»

این مقام رسمی فلسطینی یادآور شد: «در مذاکرات قبلی مبادلۀ اراضی بحث دربارۀ فقط 1.9 درصد از اراضی بود اما اکنون صحبت از بیش از سه برابر مقدار قبلی در میان است.»

در جریان مذاکرات میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی در سال 2008، ایهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی بحث مبادله اراضی را مطرح کرده و پیشنهاد داد بخش‌هایی از اراضی اشغالی درازای حفظ شهرک‌های اصلی این رژیم در کرانۀ باختری به فلسطینیان بازگردانده شود.

صائب عریقات، دبیر کل جنبش آزادی‌بخش فلسطین گفت اولمرت در آن زمان خواهان بازگرداندن 6.5 درصد از اراضی اشغالی درازای حفظ 5.8 درصد از اراضی کرانۀ باختری شده بود.

تصویری از پرچم فلسطین که  بر بام آپارتمانی موقت متعلق به یک خانوادۀ فلسطینی که از خانه‌شان در محلۀ سیلوان در شرق بیت‌المقدس تخلیه‌شده‌اند، برافراشته شده است. (عکس از آسوشیتدپرس)

یک منبع در وزارت امور خارجۀ فلسطین گفت مذاکرات سال 2008 به این دلیل با شکست روبرو شد که فلسطینیان تنها با مبادلۀ درصد کوچکی از اراضی‌شان موافقت کرده بودند.

رژیم صهيونيستی بعد از اشغال کرانۀ باختری و نوار غزه در سال 1967 ميلادی، شرق قدس را جزئی از قدس جديد عنوان کرد و در سال 1980 در اقدامی که با مخالفت و اعتراض سازمان‌های بين‌المللی و حقوق بشر جهانی مواجه شد، شرق قدس را ضميمۀ اسرائيل کرد.

عباس در اوایل ماه می در ملاقات با ترامپ در واشنگتن از همتای امریکایی خود خواست تا مطابق با پیشنهاد اولمرت در سال 2008، مذاکرات میان طرف‌های فلسطینی- اسرائیلی از سر گرفته شود.

آخرین دور از مذاکرات میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی در آوریل 2014 بدون نتیجه پایان یافت. شهرک‌سازی اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینی یکی از دلایل جدی شکست این مذاکرات بود.

ترامپ در حال حاضر در چارچوب سفرش به منطقۀ خاورمیانه در عربستان سعودی به سر می‌برد. وی قرار است سه‌شنبه به فلسطین سفر کند.

فلسطینیان بر این باورند که سفرترامپ در حل‌وفصل مناقشه میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی تأثیر چندانی نخواهد داشت چون رژیم تل‌آویو حتی در مقایسه با قبل «رادیکال» تر شده و به هیچ ابتکاری پاسخ نخواهد داد.

عونی المشنی از اعضای جنبش فتح فلسطینی می‌گوید: «بحث بر سر ترامپ یا اوباما و یا ابومازن (عباس) نیست، مسئله این است که اسرائیل نمی‌خواهد از کرانۀ باختری و یا غزه خارج شود و به اشغال پایان دهد.»

واشنگتن اخیراً گفت در قبال مناقشه میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی دیگر بر راه‌حل موسوم به «راه‌حل دو کشور» اصراری ندارد. امریکا همچنین وعده داد است که سفارت خود از تل‌آویو را به بیت‌المقدس انتقال دهد که این موضوع با محکومیت بین‌المللی روبرو شده است.

عریقات  شنبه هشدار داد انتقال سفارت امریکا می‌تواند به پایان روند «صلح» میان رژیم اشغالگر صهیونیستی و فلسطینیان بیانجامد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku