کنگرۀ امریکا بودجۀ موردنیاز دیوار مرزی ترامپ را رد کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا که فرمان اجرایی شروع ساخت دیوار مرزی را امضا کرده است.(6 بهمن 95، عکس از خبرگزاری فرانسه )

کنگرۀ امریکا  درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور را  برای تأمین بودجه موردنیاز ساخت دیواری در مرز این کشور با مکزیک رد  کرده است.

ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی‌اش وعده داده بود در صد روز اول دورۀ ریاست جمهوری‌اش ساخت دیوار مرزی امریکا-مکزیک را آغاز کند.

رهبران کنگرۀ تحت کنترل جمهوری‌خواهان دوشنبه (11 اردیبهشت 96) بودجه‌ای بیش از یک تریلیون دلاری را باهدف جلوگیری از تعطیلی دولت تا ماه سپتامبر تصویب کردند.

کنگرۀ امریکا درعین‌حال  با بودجۀ موردنیاز ترامپ برای ساخت دیوار مرزی پیشنهادی وی  مخالفت کرد.

این توافقنامه که پس از هفته‌ها مذاکرات فشرده تصویب شد، بودجۀ 1.5 میلیارد دلاری موردنیاز برای ساخت دیوار امنیتی پیشنهادی ترامپ را که یکی از اعضای کنگره از آن به‌عنوان «قوی‌ترین امنیت مرزی دریک دهه اخیر» نام برد، در برنمی‌گیرد.

انتظار می‌رود مجلس نمایندگان امریکا و سنا در روزهای آتی این توافق را امضا کنند و آن را برای تائید نهایی و امضای رئیس‌جمهور به کاخ سفید ارسال کنند.

نمایندگان دموکرات با تجلیل از این اقدام کنگره از آن به‌عنوان «توافقی مثبت» برای مردم امریکا نام بردند.

چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در سنای امریکا در بیانیه‌ای گفت: «این توافق، توافقنامه‌ای مثبت برای مردم امریکاست و موضوع  تهدید تعطیلی دولت را منتفی خواهد کرد.»

چاک  شومر، رهبر اقلیت سنای امریکا در کنفرانسی مطبوعاتی در کنگره (7 اردیبهشت 96)

وی افزود: «این لایحه تضمین می‌کند  پول مالیت دهندگان برای  ساخت دیوار ناکارآمد مرزی هزینه نخواهد شد و از اتخاذ استراتژی مخالفت علیه این لایحه موسوم به قرص سمی (poison pill) جلوگیری می‌کند و سرمایه‌گذاری در برنامه‌هایی را که زندگی اقشار متوسط جامعه به آن وابسته است، ازجمله تحقیقات پزشکی، آموزشی و زیرساختی را افزایش می‌دهد.»

رهبر اقلیت سنای امریکا پیشتر به‌طور ضمنی گفته بود لایحۀ بودجه موردنیاز ترامپ برای ساخت دیوار مرزی از حمایت کافی برخوردار نخواهد بود.

وی گفته بود: «فکر نمی‌کنم این لایحه تصویب شود. دموکرات‌ها و  طرف‌های جمهوری‌خواه، هر دو  به ساخت دیوار مرزی دیدگاهی منفی دارند.»

ترامپ اخیراً در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس از گفتن این موضوع خودداری کرده بود که آیا وی در صورت حذف لایحه دیوار مرزی این توافقنامه را امضا می‌کند یا خیر.

ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری 2016 گفته بود مکزیک بایدهزینۀ این دیوار را که از ورود مهاجران غیرقانونی به امریکا جلوگیری می‌کند، بپردازد. این ادعای ترامپ با مخالفت جدی دولت مکزیک روبرو شد.

ترامپ به‌عنوان اولین قدم در عمل به یکی از وعده‌های جنجال‌برانگیزش، در کمتر از یک هفته پس از به دست گرفتن قدرت فرمان آغاز ساخت دیواری در مرز امریکا با مکزیک را امضا کرد.

این دیوار مرزی 1.6 میلیارد دلار هزینه دارد که این هزینه بسیار بیشتر از 12 میلیارد دلار هزینه برآوردی دولت است.

در همین حال کاخ سفید دوشنبه اعلام  کرد کنگره برای تصویب مصوبه بیمۀ درمانی پیشنهادی جمهوری‌خواهان باهدف جایگزینی قانون «اوباما کر» که در دورۀ ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس‌جمهوری امریکا امضا شد، آمادگی ندارد.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانسی مطبوعاتی در کاخ سفید در واشنگتن (14 فروردین 96، عکس از خبرگزاری فرانسه)

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سؤالی که آیا این لایحه می‌تواند آرای لازم در مجلس نمایندگان را برای تصویب کسب کند یا نه پاسخ داد: «ما هرروز نزدیک و نزدیک‌تر می‌شویم اما هنوز به وضعیت مطلوبمان دست نیافته‌ایم.»

اسپایسر ضمن خودداری از گفتن این‌که مجلس نمایندگان چه زمانی این لایحه را تصویب می‌کند، افزود پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان امریکا دراین‌باره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

وی افزود: «هرگز نمی‌خواهم در مقابل رئیس مجلس نمایندگان قرار بگیرم. افرادی زیادی به این لایحه رأی خواهند داد. درنهایت رهبران مجلس نمایندگان و کاخ سفید دراین‌باره تصمیم‌گیری خواهند کرد.»

وی افزود: «اطمینان داریم که این مسیر، مسیر درستی است و بیشتر اعضا به آن ملحق خواهند شد. احساس خوبی داریم.»

بسیاری از اعضای کنگره ازجمله جمهوری‌خواهان میانه‌رو از برچیده شدن طرح اوباما کر بدون یک جایگزین نگرانند . نبودن گزینه‌ای قابل‌قبول به جای این طرح می‌تواند میلیون‌ها امریکایی را از پوشش تأمین اجتماعی محروم کند.

کارشناسان می‌گویند این لایحه قادر نخواهد بود تا اهداف پیشنهادی ترامپ را که پوشش بیمۀ درمانی برای همه افراد با هزینه‌های کمتر و ارائه خدمات بهتر را در برمی‌گیرد، تأمین کند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی ‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku