بنگلادش بهرغم نگرانیهای بینالمللی طرح جنجالی انتقال مسلمانان روهینگیا از میانمار به یک جزیرۀ دورافتاده را با سرعت بهپیش میبرد.
مقامهای بنگلادشی مدت زیادی است قصد دارند دهها هزار پناهجوی روهینگیا را به جزیرهای دورافتاده در خلیج بنگال در شرق بنگلادش منتقل کنند.
طبق بیانیۀ دولت بنگلادش که در ساعات پایانی یکشنبه (17 بهمن) منتشر شد، محمود علی، وزیر خارجۀ این کشور، از کشورها و سازمانهای خارجی خواست به اجرای این طرح کمک کنند.
علی از نمایندگان هیئتهای دیپلماتیک و چند آژانس سازمان ملل خواست برای کوچ دادن و اسکان آوارگان روهینگیا «اقدامات مؤثری» انجام دهند. 60 سفیر، نمایندۀ عالیرتبه، رهبران هیئتهای دیپلماتیک مختلف و مقامهای چند آژانس سازمان ملل در این جلسۀ توجیهی حضور داشتند.
طرح بنگلادش برای جابجایی مسلمانان روهینگیا خشم رهبران این گروه را برانگیخته و یک آژانس سازمان ملل نیز گفته است نقلمکان اجباری «بسیار پیچیده و جنجالی» خواهد بود.
وزیر خارجۀ بنگلادش ادعا کرد دولت برای ساخت سرپناه، مدرسه، مراکز بهداشتی، مساجد، جادهها و سایر زیرساختهای ضروری در این جزیرۀ دورافتاده طرحهایی دارد. وی افزود انتقال آوارگان روهینگیا تنها پس از تکمیل کار ساختوساز و قابل سکونت شدن این جزیره صورت خواهد گرفت.
بااینوجود، علی افزود داکا به جاجایی آوارگان روهینگیا بهعنوان یک راهکار موقت مینگرد و از جامعۀ بینالمللی میخواهد برای بازگرداندن آنها به میانمار اقدام کند.
در حال حاضر حدود 300 هزار آوارۀ روهینگیا در شهر بندری کوکز بازار در امتداد مرز بنگلادش با میانمار در شرایطی نامساعد زندگی میکنند.
این آوارگان در بحبوحۀ اذیت و آزار بودائیهای تندرو و نیروهای نظامی میانمار از این کشور گریختهاند.
بیشتر بخوانید
سازمان ملل: کشتارجمعی در میانمار
میانمار مدت مدیدی است به علت نحوۀ برخورد با روهینگیاها با انتقادهای بینالمللی مواجه شده است. به گفتۀ گروههای حقوق بشر، مسلمانان روهنیگیا که از حق شهروندی محروم شدهاند، در شرایطی مشابه سیاهپوستان در رژیم پیشین آپارتاید در آفریقای جنوبی به سرمیبرند.
ارتش میانمار از اکتبر گذشته سرکوب نظامی در استان راخین را که اغلب ساکنان آن از مسلمانان روهینگیا هستند، آغاز کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.