در نمایشگاهی با نام «ایران فارما» در سال 2014 تعدادی از شرکتهای داروسازی از ایران و چند کشور خارجی در تهران شرکت کردند. هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی برخی از توانمندیهای بخش دارویی ایران بود. دو سال بعد، سازماندهیکنندگان نمایشگاه دوم «ایران فارما 2016» از تقاضای گستردۀ شرکتهای داخلی و خارجی برای باز کردن جای پایی در بازار دارویی رو به رشد ایران شگفتزده شدند.
امیرمهدی کاظمی خبرنگار شبکۀ پرس تیوی گزارشی دربارۀ این نمایشگاه تهیه کرده است.
این یک تجربۀ کاملاً جدید در بخش دارویی ایران است؛ ایران فارما 2016 یک عرصۀ رقابتی جدید برای 400 تولیدکنندۀ دارو و دستگاههای مرتبط از ایران، اروپا و آسیا است که در این نمایشگاه شرکت کردند.
در سالهای اخیر تولید زیستداروها یکی از حوزههای پررونق این بخش بودهاست. برخی شرکتهای ایرانی حتی در تولید تجهیزات دارای تکنولوژی بالا که در زیستپزشکی مورد نیاز است، مشارکت دارند.
با توجه به اینکه تحریمهای اتحادیۀ اروپایی از بخش مراقبتهای بهداشتی ایران برداشته شده است، شرکتهای دارویی جمهوری اسلامی هماکنون فرصت دارند تا خود را بازسازی کنند.
در بحبوحۀ این رقابت پرسود یکی از گرایشات قدیمی ایرانیان یعنی تمایل به استفاده از داروهای گیاهی، بار دیگر احیا شده است و این موضوع به جذابیت این رویداد افزوده است.
بخش دارویی ایران با تولیداتی از داروهای بدون علامت تجاری و بیوسیمیلارها گرفته تا داروهای بیماریهای خاص نظیر ام اس و سرطان، به دنبال تولیدات و بازارهای جدید است.
سازماندهیکنندگان فارما 2016 میگویند تعداد شرکتهای ایرانی و خارجی شرکتکننده در این نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاه قبل که 2 سال پیش برگزار شد، چند برابر شدهاست. این مسئله میتواند نشانهای از رشد قابل توجه بخش دارویی ایران باشد. ایران در حال حاضر سالانه حدود 200 میلیون دلار از تولیدات دارویی خود را صادر میکند و مقامهای این کشور میگویند قصد دارند در کمتر از ده سال این رقم را به یک میلیارد دلار برسانند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.