News   /   آسيا

مقام افغان: فکر می‌کنم طالبان به مذاکره علاقه دارد

حکمت خلیل کرزی، معاون وزیر خارجه افغانستان (22 دی 94، عکس از خبرگزاری فرانسه)

مذاکره کننده ارشد افغانستان در گفتگوهای صلح که در پاکستان آغاز شده است درباره پیوستن طالبان به روند مذاکرات ابراز امیدواری کرد.

حکمت خلیل کرزی، معاون وزیر خارجه افغانستان، روز سه شنبه گفت عمده‌ترین کار در نشست اسلام‌آباد ترسیم چارچوبی برای روند صلح بود و قرار است در نشست 18 ژانویه (28 دی) در کابل نقشه راه مذاکره با طالبان نهایی شود.

با وجود این، مساله اصلی این است که آیا طالبان در مذاکراتی که از حمایت پاکستان، چین و امریکا برخوردار است، شرکت خواهد کرد یا خیر.

کرزی که از نشست چهارجانبه در پاکستان به کابل بازگشته بود، گفت: «فکر کنم بعد از 30 سال جنگ، آنها مایل باشند که به روند (مذاکرات) ملحق شوند.»

نشست چهار جانبه هیات‌های افغانستان، پاکستان، چین و  امریکا برای از سرگیری روند صلح و پایان دادن به حدود 15 سال درگیری در افغانستان، روز دوشنبه در اسلام آباد برگزار شد. 

این مقام افغان ادامه داد: «فکر کنم آنها (طالبان) دچار مشکلات داخلی هستند. آنها یک صدا سخن نمی‌گویند، اما ما باید برای گفتگو با همه آنها آماده باشیم.»

نشست چهار جانبه هیات‌های افغانستان، پاکستان، چین و امریکا در اسلام آباد (21 دی 94، عکس از اسوشیتد پرس)

هدف از نشست هفته آینده در کابل ترسیم یک نقشه راه سه مرحله‌ای است؛ مرحله پیش از مذاکرات، مذاکرات مستقیم با طالبان و مرحله نهایی که در آن توافقنامه اجرا می‌شود.

با وجود این، کرزی تاکید کرد از لحاظ زمانی تحت فشار هستیم و طی هفته‌های آتی پیشرفت قابل توجهی باید حاصل شود.

وی خاطر نشان کرد: «مردم افغانستان در دو ماه آتی باید ببینند تغییراتی حاصل شده است. مردم و سیاستمداران افغانستان صبر و حوصله سال گذشته را ندارند.»

تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات صلح در افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که سال 2015 یکی از خونین‌ترین سال‌های این کشور بوده است.

طالبان در ماه‌های گذشته کنترل مناطقی در ولایت هلمند در جنوب را در اختیار گرفت، شهر قندوز در شمال را برای مدت کوتاهی به اشغال خود در آورد و همچنین حملات و بمب گذاری‌های متعددی در کابل، پایتخت افغانستان انجام داده است.

مذاکرات صلح افغانستان سال گذشته پس از اعلام خبر مرگ ملا محمد عمر سرکرده طالبان، متوقف شد و پس  از آن اختلاف‌های داخلی در طالبان بر سر ادامه مذاکرات بالا گرفت. همچنین ملا اختر منصور سرکرده جدید طالبان با اقبال ستیزه جویان همراه نشد و همین موضوع موجب بروز چند دستگی در این گروه شده است.

ملا اختر منصور از حامیان ادامه مذاکرات است و برخی از گروه‌های وابسته به طالبان نیز از این ایده حمایت کرده‌اند. اما گروه منشعب شده از طالبان به سرکردگی ملا محمد رسول آخوند، که ملا منصور را به عنوان رهبر طالبان قبول ندارند، با هر گونه مذاکره که با میانجیگری پاکستان برگزار شود، مخالف هستند.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku