انتقاد شدید عفو بین‌الملل از نقض حقوق بشر در ترکیه

به گفته عفو بین الملل برخورد نیروهای امنیتی با کُردها در دوران پس از کودتا در مناطق تحت حکومت‌نظامی افزایش یافته است.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد ترکیه در میان کشورهایی قرار دارد که در سال 2016 بدترین کارنامه‌ها را در زمینۀ حقوق بشر داشته‌اند.

عفو بین‌الملل، چهارشنبه در گزارش سالانۀ خود، وضعیت آزادی بیان در ترکیه طی سال گذشتۀ میلادی را وخیم توصیف کرد و افزود به دنبال اعلام وضعیت اضطراری در ترکیه پس از کودتای نافرجام تیر‌ماه، 118 روزنامه‌نگار دستگیر و 184 رسانۀ خبری تعطیل شده‌اند.

این سازمان با اشاره به برخورد شدید نیروهای امنیتی با کُردها اعلام کرد در دوران پس از کودتا در مناطق تحت حکومت‌نظامی، شکنجه و بدرفتاری در بازداشتگاه‌های پلیس افزایش یافته است.

اندرو گاردنر، مأمور تحقیق عفو بین‌الملل در گفتگو با خبرنگاران در استانبول گفت با وجود «تکان‌دهنده‌ترین نمونه‌های نقض حقوق بشر» در ترکیه، کارنامۀ این کشور در این زمینه مایۀ تأسف است.

تصویری از سربازان بازداشت‌شدۀ ترکیه هنگام ورود به دادسرای کاگلایان در استانبول (30 تیر 1395، عکس از خبرگزاری فرانسه)

پیش‌تر نیز سازمان ملل متحد وضعیت آزادی بیان را در ترکیه «ناگوار» توصیف کرد و دراین‌باره به آنکارا هشدار داد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز، اوایل آبان امسال در گزارشی اعلام کرد ترکیه در دوران برقراری وضعیت اضطراری پس از کودتای 25 تیر امسال، اقدام به نقض حقوق کَردها کرده و برخی بازداشت‌شدگان را در معرض خشونت‌های جنسی و فیزیکی قرار داده است.

دولت ترکیه بعد از کودتای نافرجام امسال ده‌ها هزار نفر از نیروهای نظامی، پلیس، قضات، اساتید دانشگاه، معلمین و کارمندان دولت را بازداشت، از کار تعلیق کرده و یا تحت پیگرد قرار داده است.

در این سرکوب‌ها، تعداد بسیارزیادی رسانه تعطیل و بیش از 37 هزار نفر دستگیر شده‌اند.

منتقدانِ رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، دولت آنکارا را متهم کرده‌اند در وضعیت اضطراری اعمال‌شده پس از کودتا، مخالفان و منتقدان را سرکوب می‌کند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku