News   /   اروپا

تصمیم ناتو به ادامه حضور در افغانستان پس از سال 2016

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو (راست) و باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در اجلاس سران ناتو در ورشو، پایتخت لهستان، 19 تیر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

دبیرکل ناتو ضمن اعلام «حمایت قاطع» این سازمان از مأموریت در افغانستان اعلام کرد نیروهای ناتو پس از سال 2016 نیز در این کشور باقی خواهند ماند.

ینس استولتنبرگ، روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه اجلاس سران ناتو در ورشو، پایتخت لهستان افزود تصمیم درباره شمار نیروهای ناتو که در افغانستان باقی می‌مانند در ماه‌های آینده گرفته خواهد شد.

در پی پایان مأموریت رزمی ناتو در افغانستان تحت عنوان «نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت (ایساف)» در پایان سال 2014، ناتو اعلام کرد مأموریت آموزش، مشاوره و کمک به نیروهای امنیتی افغانستان را از 1 ژانویه 2015  (11 دی 1393) آغاز کرده است.

وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در دسامبر 2015 توافق کردند نیروهای خود را در سال 2016 نیز در افغانستان حفظ کنند.

دبیرکل ناتو گفت: «ما امروز سه تصمیم گرفتیم. نخست، برای حفظ حمایت قاطع از مأموریت (در افغانستان) فراتر از 2016 توافق کردیم... (دوم)، برنامه‌ریزی‌های بیشتر برای حضور کلی ما در سال 2017 در ماه‌های آینده انجام خواهد شد... سوم، مجدداً بر حمایتمان از مشارکت سیاسی طولانی مدت و همکاری عملی با افغانستان تأکید کردیم.»

استولتنبرگ افزود، کشورهای عضو ناتو غیر از امریکا در سال 2017 حدود 12 هزار نیرو در افغانستان خواهند داشت.

وی تصریح کرد: «تعیین تعداد دقیق این سربازان هنوز زود است، اما بر اساس آنچه امروز در این جلسه تعهد شده، می‌توانیم بگوئیم که شمار نیروها در سال 2017 و سال 2016 تقریباً یکسان و حدود 12 هزار سرباز است.»

ناتو در این نشست همچنین تصمیم گرفت تا سال 2020 حدود 5 میلیارد دلار در سال برای تأمین مالی ارتش و پلیس افغانستان تخصیص دهد.

دبیرکل ناتو گفت امریکا و شرکای ناتو متعهد به حفظ سطح معینی از بودجه برای افغانستان شده‌اند.

گروه طالبان در افغانستان همچنان فعالیت می‌کند و این کشور همچنان با بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه است. با تشدید فعالیت طالبان طی ماه‌های اخیر وضعیت امنیتی در این کشور به ویژه در شهرهای بزرگ وخیم‌تر شده است.

از لشگر کشی آمریکا و متحدانش به افغانستان در سال 2001 تاکنون بیش از 3500 نیروی خارجی در این کشور کشته شده‌اند که حدود 2400 تن آنها امریکایی بوده‌اند.

حمله به افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت انجام شد اما با گذشت 15 سال این کشور همچنان ناآرام و بی ثبات است.

اجلاس سران ناتو در ورشو، پایتخت لهستان، 18 تیر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

ناتو، متحد علیه روسیه

سران ناتو در نشست شنبه همچنین بر حمایت خود از سیاست بازدارندگی و گفتگو با روسیه تأکید کردند.

دبیر کل ناتو در اجلاس سران این سازمان در ورشو همچنین افزود اعضای ناتو در قبال مسئله روسیه «متحد هستند و در کنار هم خواهند ایستاد.»

استولتنبرگ تصریح کرد: «پیام واحد (ناتو) دفاع و گفتگو است و این چیزی است که رابطه ما بر پایه آن بنا شده است.»

همزمان با اجلاس سران ناتو در ورشو، تظاهراتی علیه این سازمان در خیابان‌های ورشو برگزار شد.

موضوعات اصلی در نشست امسال سران ناتو، تقویت نظامی این سازمان و انطباق این ائتلاف نظامی با مسائل امنیتی جدید اعلام شده است.

ناتو اخیرا چند رزمایش نظامی در اروپای شرقی و نزدیک مرزهای روسیه برگزار کرده و قصد دارد حضور نظامی خود را در این مناطق تقویت کند.

روابط مسکو و ناتو از سال 2014 در پی اختلاف نظر بر سر بحران اوکراین تیره شده است.

کرملین تقویت حضور نظامی ناتو نزدیک مرزهای روسیه را «تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و بین المللی» دانسته است.

پیشتر نیز ناتو در جهت گسترش حضور نظامی خود در مناطق شرق اروپا سند عضویت مونته نگرو در این سازمان نظامی را امضا و از پیوستن گرجستان، مقدونیه و بوسنی هرزگوین به ناتو استقبال کرده است.

روسیه با ابراز خشم از گسترش ناتو به شرق، آن را تهدیدی جدی علیه امنیت خود می‌داند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku