استامینوفن از احساس همدردی با دیگران می‌کاهد

مصرف استامینوفن، توانایی همدردی با دیگران را کاهش می‌دهد.

پژوهشی جدید نشان می‌دهد مصرف استامینوفن علاوه بر کاهش دردهای جسمانی، توانایی همدردی با دیگران را نیز کاهش می‌دهد.

پژوهشگران دانشگاه اوهایو در امریکا با انجام پژوهشی دریافتند کسانی که استامینوفن مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که از هیچ داروی مُسکّنی استفاده نمی‌کنند، احساس درد و رنج کمتری نسبت به مشکلات دیگران در خود احساس می‌کنند.

دومینیک میشکوفسکی، یکی از پژوهشگران انیستیتوی ملی سلامت گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهند زمانی که شما استامینوفن مصرف می‌کنید، درد و رنج دیگران در نظر شما کم اهمیت می‌شود. استامینوفن به همان اندازه که درد را کاهش می‌دهد، از حس همدردی شما با دیگران نیز می‎کاهد.»

این پژوهش به همت چند پژوهشگر دانشگاه اوهایو و انیستیتوی ملی سلامت امریکا انجام شده است.

استامینوفن که شایع‌ترین ماده دارویی مورد استفاده در مُسکّن‌ها است در بیش از 600 نوع داروی مختلف به کار می‌رود.

بنا بر گزارش‌ها، هر هفته حدود 23 درصد بزرگسالان امریکایی (حدود 52 میلیون نفر) از دارویی استفاده می‌کنند که حاوی استامینوفن است.

در پژوهشی که پیش‌تر توسط همین گروه از محققین انجام شده بود مشخص شد استامینوفن، وجود احساسات مثبت همچون شادی را نیز در انسان‌ها کاهش می‌دهد.

این دو پژوهش نشان می‌دهند که مصرف استامینوفن می‌تواند به شدت برای زندگی اجتماعی افراد آسیب‌زا باشد.

بالدوین وی، یکی دیگر از پژوهشگران این گروه گفت: «ما نمی‌دانیم که چرا استامینوفن این اثرات را دارد، اما علتش هر چه باشد، نگران‌کننده است.»

این تیم تحقیقاتی دو آزمایش در این‌باره انجام داد. در آزمایش نخست 80 دانشجو و در آزمایش دوم 114 نفر شرکت کردند. در ابتدا، نیمی از شرکت‌کنندگان مایعی حاوی هزار میلی گرم استامینوفن نوشیدند. گروه دیگر نیز مایعی نوشیدند که حاوی نوعی ماده «شبه دارو» بود و اثری بر شرکت‌کنندگان نداشت. دانشجویان اطلاعی از اینکه در کدام گروه قرار گرفته‌اند، نداشتند.

پس از انجام این دو آزمایش مشخص شد گروهی که استامینوفن مصرف کردند، نسبت به احساسات دیگران، مشکلات و درد و رنج‌های جسمی و روحی آنان همدردی کمتری نشان می‌دهند. این افراد همچنین نسبت به صداهای بلند مانند صدای انفجار حساسیت کمتری از خود بروز می‌دهند.

محققان در حال حاضر به دنبال یافتن چگونگی تاثیر استامینوفن بر افراد هستند. آن‌ها همچنین پژوهش‌های بیشتری را بر روی ایبوپروفن، یک مُسکّن محبوب دیگر آغاز کرده‌اند تا بررسی کنند که آیا این مُسکّن نیز اثراتی همانند استامینوفن دارد یا خیر. 

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku