News   /   آمريکا   /   مصاحبه

«یک بام و دو هوای امریکا در مذاکرات صلح سوریه»

صحنه‌ای از ویرانی‌ها در منطقه بوستان القصر حلب تحت کنترل تروریست‌ها، 15 اردیبهشت 1395. (منبع عکس: خبرگزاری فرانسه)

شبکه پرس تی‌وی به منظور بررسی تصرف روستای راهبردی «خان طومان» در سوریه که به رغم آتش بسی که با میانجیگری امریکا و روسیه برقرار شده به اشغال تروریست‌های جبهه النصره درآمده، با آنتونی جیمز هال استاد دانشگاه لِث‌بریج در آلبرتا گفتگو کرده است.

ترجمه این مصاحبه به شرح زیر آمده است:

پرس تی‌وی: این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که تروریست‌ها یا به زعم غربی‌ها و رژیم سعودی، گروه‌های معارض به اصطلاح معتدل، با بهره‌گیری از این فضای دو گانه خود را در لباس شورشی و نه تروریست می‌نمایانند. این وضعیت عملا در گفتگوهای سیاسی مشکل ساز شده و مشخصا سبب تداوم روند تخریب و ویرانی است، حال به نظر شما این تحول اخیر تا چه حد ممکن است شرایط را تغییر دهد، با توجه به آنکه توافق آتش‌بس با وساطت امریکا و روسیه شکل گرفته است.

هال: این نشان‌دهنده آن است که امریکا در بستر مذاکرات صلحی که اکنون در آلمان ی... پیگیری می‌شود یک بازی دو گانه‌ را پیش می‌برد و اکنون مثلا حضور نظامی دارند و امریکا مستشاران نظامی اعزام می‌کند و مشخصا گروه النصره که با عنوان شورشیان معتدل از آنان یاد می‌شود در واقع شبیه به همان القاعده است که واقعه 11 سپتامبر را رقم زد یا مسئولیت این حادثه منتسب به آنان است. همه این‌ها نیروهای نیابتی تحت حمایت امریکا هستند و نهایتا در بسیاری موارد از اسرائیل خط می‌گیرند.

آنتونی جیمز هال، تحلیگر مسائل سیاسی مقیم آلبرتا، حین مصاحبه با پرس تی وی

در نتیجه کل این مضحکه تلاشی است که به نام مبارزه با داعش که خود نوعی نیروی نیابتی است تغییر نظام سوریه را در دستور کار خود دارد و در این راستا تحولات خان طومان نشان می‌دهد که هیچ عزمی برای پایبندی به توافق صلح وجود ندارد، و زمانی که بحث حلب به عنوان پایتخت تجاری و صنعتی سوریه به میان می‌آید، که از اهمیت فوق‌العاده راهبردی برخوردار است، از آن با حسن تعبیر «دوره آرامش» یاد می‌کنند. بنابراین شاهد هستیم که امریکا سعی می‌کند نشان دهد که در [مذاکرات] اروپا جانب صلح را دارد اما در عمل به دنبال تقویت همان دست نیروهای نیابتی است که خان طومان را تصرف می‌کنند. اکنون بیش از پیش واضح است که امریکا بر خلاف آنچه که می‌نمایاند واقعا مقید به پیمایش مسیر صلح نیست.

پرس تی‌وی: اقدام بعدی مسکو را درباره حمایت از مذاکرات صلح چطور پیش بینی می‌کنید؟ با توجه به آنکه روسیه از جمله بانیان این مذاکرات است و اخیرا شنیدیم که مسئولان ارشد روسی از آقای دی میستورا خواستند که گروه‌های احرار الشام و جیش‌الاسلام را که از جمله شورشیان به اصطلاح معتدل وابسته به عربستان هستند، از کمیته عالی مذاکرات حذف کند.

تا چه حد فکر می‌کنید که این امر نگرش روسیه را در قبال مذاکرات صلح تغییر دهد؟

هال: روسیه در کل ماجرا نقش عمده‌ای ایفا کرده است و البته با مبارزه واقعی با داعش ماهیت این دروغ‌ها و جنگ ساختگی علیه داعش را بر ملا کرده است. مسکو البته متحد دمشق است با این حال، خود را با مواضع بین‌المللی نیز وفق داده است و در مقابل واشنگتن درصدد آن است که با دشمن سازی از روسیه به نوعی به تنش‌های دوران جنگ سرد بازگردد.

زیرا منافع صنایع نظامی امریکا همواره در گروی تشدید هرچه بیشتر خشونت‌ها و بی‌ثباتی در خاورمیانه است .

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 

                     

 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku