در پی موجی از حملات خونین کوسهها به شناگران، مقامات استرالیا تصمیم گرفتهاند از هواپیماهای بدون سرنشین در سواحل محبوب شرق این کشور استفاده کنند تا مسیر کوسهها را رصد و از این حملات پیشگیری کنند.
به گزارش دیلی میل، استرالیا دارای یکی از بالاترین آمار حملات کوسه در جهان است. تنها در سال جاری میلادی 13 مورد حمله کوسه در سواحل نیو ساوت ولز استرالیا به ثبت رسیده که یک کشته و هفت مجروح برجای گذاشته است.
مقامات استرالیا این حملات را تهدیدی برای صنعت گردشگری ساحلی کشور دانسته و برنامهای پنج ساله برای حل این مسئله تدوین کردهاند که استفاده از دستگاه کاشف با استفاده از امواج صوتی (سونار) در زیر آب و نظارت هوایی با پهپاد را شامل میشود.
نیال بلر، وزیر صنایع ایالت نیو ساوت ولز گفت این رویکرد چند وجهی به دنبال مشاوره از کارشناسانی اتخاذ شده که اخیرا در نشستی در سیدنی برای حل معضل حملات کوسهها شرکت کرده بودند.
وی افزود: مفتخریم که برای اولین بار در جهان از رویکردی یکپارچه در جهت امن نگهداشتن سواحل خود استفاده میکنیم.
قرار است 16 میلیون دلار استرالیا (11.5 میلیون دلار آمریکا) برای محافظت از شناگران و موج سواران هزینه شود تا آسیب کوسهها با به کار گیری هواپیماهای بدون سرنشین کاهش یابد.
سونارها و پهپادها پس از جمع آوری اطلاعات از محل و مسیر کوسهها، این اطلاعات را در نهایت از طریق یک برنامه تلفن همراه به نام «شارک اسمارت» در دسترس عموم قرار می دهند.
کشتن کوسهها، سیاستی که نتیجه نداد
کشتن کوسهها در برخی سواحل استرالیا در گذشته، نتوانست این مسئله بحث برانگیز را حل کند. این راهکار تنها به برگزاری تظاهرات فعالان محیط زیست و انتقاد از ناکارامدی دولت در مدیریت کوسهها منجر شد.
فعالان محیط زیست میگویند سیاست کشتن کوسهها، غلط است و تاثیر آن در تامین امنیت عمومی در سواحل روشن نیست در عین حال هزینهای سنگین بر محیط زیست تحمیل میکند.
دولت استرالیا همچنین در حال بررسی به کارگیری موانع الکتریکی برای کوسهها است. این موانع سیگنالهایی که کوسه را جلب میکند حذف خواهد کرد و در نتیجه کوسهها به سمت سواحل نمی روند.
کارشناسان میگویند حملات کوسهها به محل ورزشهای آبی محبوب رو به افزایش است و این ورزشها کوسهها را به سواحل نزدیکتر میکند.