News   /   آسيا

نخست وزیر ویتنام «جنایات وحشیانه» آمریکا را محکوم کرد

نگوین تان دونگ، نخست وزیر ویتنام حین سخنرانی در مراسم چهلمین سالروز پیروزی نیروهای کمونیست ویتنام شمالی و غلبه بر رژیم سایگون در شهر هوشی‌مین ویتنام (10 اردیبهشت 1394، AFP)

نگوین تان دونگ، نخست وزیر ویتنام «جنایات وحشیانه» آمریکا را در جریان مداخله نظامی این کشور در دهه 60 و 70 میلادی محکوم کرده است.

وی پنجشنبه (10 اردیبهشت) در شهر هوشی‌مین در مراسم گرامیداشت چهلمین سالروز پیروزی نیروهای کمونیست ویتنام شمالی و غلبه بر رژیم سایگون که مورد حمایت غرب قرار داشت گفت: «آن‌ها مرتکب جنایات وحشیانه بی‌شماری شدند که تلفات و آلام بی حد و حصری را بر مردم و کشور ما تحمیل کرد.»

نخست وزیر ویتنام افزود: «پیروزی بزرگ بهار 1975 برگ زرینی در تاریخ حفاظت از کشور محسوب می‌شود.»

وی گفت: «ما این ماموریت شکوهمند تاریخی برای آزادسازی کامل جنوب و اتحاد دوباره کشور را که فصل جدیدی از استقلال و وحدت را رقم زد، با موفقیت به انجام رساندیم.»

تانک‌های ویتنام شمالی در 30 آوریل 1975 به سایگون، پایتخت وقت ویتنام جنوبی یورش بردند. 

در جنگ ویتنام میلیون‌ها ویتنامی اعم از نظامی و غیر نظامی از هر دو بخش شمالی و جنوبی کشته شدند و صدها هزار تن دیگر نیز مجروح شدند.

همچنین حدود 58 هزار نظامی آمریکا نیز در این جنگ کشته شدند که در باور مردم آمریکا اتلاف بیهوده جان هزاران جوان و نمادی از قدرت‌طلبی مفرط است.

مواضع نیروهای آمریکایی در منطقه‌ای در شمال شرق سایگون در زمان جنگ ویتنام

به باور کارشناسان، نگرانی واشنگتن درباره گسترش کمونیسم ارتش آمریکا را به مداخله نظامی در ویتنام واداشت که از سال 1965 تا 1973 به طول انجامید.

در سال 1971 جان کری، وزیر خارجه کنونی آمریکا و سرباز وقت ارتش این کشور مقابل مجلس سنا تصدیق کرد که نیروهای آمریکایی در جنگ ویتنام شخصا به اعمالی چون تجاوز، بریدن گوش، سر و شکنجه افراد با برق از طریق وصل کردن کابل تلفن‌های سیار به اندام تناسلی، مثله کردن و تیراندازی بی‌هدف به سوی غیرنظامیان و سایر جنایات جنگی مرتکب شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، ارتش آمریکا در این جنگ 75 میلیون و 700 هزار لیتر «دیوکسین» بر جنگل‌های ویتنام ریخت تا از پوشش جنگل که نیروهای ویتنام شمالی برای استتار استفاده می‌کردند بکاهد.

تصویر آرشیوی از یک کودک قربانی موارد شیمیایی در شهر هوشی‌مین ویتنام

بر اساس آمار دولت ویتنام، حدود چهار میلیون نفر از شهروندان این کشور در معرض آلودگی با این ماده شیمیایی قرار گرفتند. همچنین سه میلیون تن از مردم ویتنام از عوارض مختلفی چون شکاف کام، معلولیت های ذهنی، فتق، و انگشتان اضافی دست و پا رنج می‌برند.

آمریکا و ویتنام در سال 1995 روابط خود را عادی ساختند و سال گذشته حجم مبادلات تجاری دو کشور از مرز 36 میلیارد دلار عبور کرد.

م ص/م ب


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku