News   /   اروپا   /   تلگرام

«تنش میان ترکیه و هلند نشانۀ فروپاشی ناتو است»

دیوید لیندورف، خبرنگار و تحلیلگر مسائل سیاسی، در حال مصاحبه با شبکۀ پرس تی‌وی

یک تحلیلگر سیاسی معتقد است افزایش تنش‌ها میان ترکیه و هلند نشانۀ فروپاشی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

دیوید لیندورف، خبرنگار و تحلیلگر مسائل سیاسی، یکشنبه در مصاحبه با شبکۀ پرس تی‌وی به تحلیل تنش‌های ایجادشده میان ترکیه و هلند در پرتو روابط تیره‌وتار آنکارا با اتحادیۀ اروپا پرداخته است.

لیندورف گفت: «جالب است که این نکته را به یاد بیاوریم که ترکیه و هلند هر دو عضو ناتو هستند. چیزی که ما شاهدش هستیم نشانه‌های فروپاشی تدریجی ناتو است. به‌ویژه آنکه دیگر کشورهای عضو ناتو در اروپای غربی نگاهی منفی به ترکیه دارند.»

تنش‌ها میان دو کشور پس از آنکه هلند از ورود هواپیمای حامل وزیر خارجۀ ترکیه به این کشور ممانعت کرد، افزایش یافت. مارک روته، نخست‌وزیر هلند، روز شنبه گفت درخواست ترکیه برای برگزاری اجتماع گسترده موجب شد تا با ورود هواپیمای حامل مولود چاوش‌اوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، به این کشور اروپایی مخالفت شود.

این اقدام در حالی صورت گرفت که آنکارا تهدید کرده بود اگر دولت هلند سفر چاوش‌اوغلو را به آمستردام لغو کند، تحریم‌هایی علیه این کشور در نظر خواهد گرفت.

همچنین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، از این تصمیم هلند انتقاد کرد و گفت این اقدام یادآور اقدامات نازی‌ها بود و آنکارا اقدام متقابل انجام خواهد داد.

این تحلیلگر افزود ناتو در حال حاضر تحت فشارهای متعددی است و تنش بین دو عضو آن، به این مشکلات دامن می‌زند.

وی در ادامه گفت: «بنابراین به نظر من این (تنش‌ها) آغاز فروپاشی ناتو و اتحادیۀ اروپا است.»

مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیۀ اروپا که از مدت‌ها قبل آغاز شده تاکنون با شکست مواجه شده است. سال گذشتۀ میلادی پارلمان اروپا به دلیل وجود نگرانی‌هایی در خصوص حقوق بشر و حاکمیت قانون در ترکیه به تعلیق مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیۀ اروپا رأی داد.

لیندورف گفت موانع بسیاری ازجمله مجازات اعدام و سرکوب رسانه‌ها بر سر راه پیوستن ترکیه به اتحادیۀ اروپا وجود دارد.

وی با اشاره به همه‌پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه که زمینه را برای افزایش اختیارات رئیس‌جمهور ترکیه فراهم می‌کند، گفت اردوغان با افزایش قدرت اجرایی خود در حال ساختن نوعی «وضعیت دیکتاتوری» است.

این تحلیلگر در پایان گفت: «هرچه اردوغان بیشتر برای افزایش قدرت خود تلاش کند، پیوستن ترکیه به اتحادیۀ اروپا نیز سخت‌تر خواهد شد.»

برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و هلند با برنامۀ رئیس‌جمهور ترکیه برای تغییر قانون اساسی این کشور از سیستم پارلمانی به ریاست‌جمهوری مخالفت کرده‌اند.

کشورهای غربی ابراز نگرانی می‌کنند با ایجاد ساختار حکومتی ریاست‌جمهوری در ترکیه، ممکن است استانداردهای دموکراتیک رعایت نشود، حق و اختیارات پارلمان این کشور محدودتر شده و رئیس‌جمهور از قدرت بیش‌ازحد برخوردار شود.

 

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku